Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Kramarić:

Golove sam već zaboravio proslavljati, a sudac me zaista šokirao

Andrej Kramarić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
15.02.2016.
u 21:16

– Nije mi se bilo teško prilagoditi, a prve mi je njemačke dane olakšao i suigrač, bosanski reprezentativac Ermin Bičakčić.

Nevjerojatno zvuči podatak da je golgeterski post Andreja Kramarića (24) trajao nešto više od pet i pol mjeseci, točnije 171 dan! Naš je reprezentativac, naime, posljednji put suparničku mrežu zatresao 25. kolovoza prošle godine, za Leicester u engleskom Liga kupu protiv Buryja. A još je nevjerojatnije da je posljednji prvenstveni pogodak, također u Leicesterovu dresu, postigao tri mjeseca prije, 24. svibnja, u 5:1 pobjedi Leicestera protiv QPR-a u posljednjem kolu engleskog prvenstva.

Za našu je reprezentaciju, pak, posljednji put strijelac bio nekoliko dana poslije, 7. lipnja u Varaždinu protiv Gibraltara.Nije se Kramarić jesenas naigrao u Engleskoj i u zimskom je prijelaznom roku preselio u Njemačku, u Hoffenheim. Borbu za naslov prvaka u Engleskoj zamijenio je grčevitom borbom za ostanak u ligi u Njemačkoj i u četvrtoj utakmici za klub u kojem je na posudbi do ljeta, u subotu je postigao i svoj prvi pogodak. Na gostovanju kod Werdera u Bremenu, taj je gol donio Hoffenheimu i veliki bod, završilo je neodlučeno 1:1.

Pogodak za samopouzdanje

– Doista sam presretan, napokon sam osjetio tu radost nakon postizanja gola. Već sam i zaboravio proslavljati golove, ha, ha... Nadam se da će mi se sad otvoriti, iako mi je slavlje poremetio crveni karton, zbog kojeg ću morati pauzirati. Šteta, jer ovaj mi je pogodak udahnuo samopouzdanje – rekao nam je Kramarić poslije okršaja u Bremenu.

Andrej je zaradio dva žuta kartona zbog dva prekršaja. I dok je za povlačenje zasluženo “požutio” u 49. minuti, drugi, isključujući karton u 77. minuti, bio je povod mnogim raspravama u njemačkim nogometnim krugovima.

– Bio mi je to prvi crveni karton u karijeri i doista sam bio šokiran kad mi je sudac pokazao put u svlačionicu, nije taj prekršaj na Junuzoviću bio za žuti karton. Zapravo, siguran sam da u Engleskoj za takav start ne bih bio kartoniran. I to je razlika između nogometa u Njemačkoj i Engleskoj, na Otoku se igra brže i dopušten je čvršći kontakt, a ovdje se fućka gotovo svaki dodir.

Možete li, nakon ukupno 242 odigrane minute u četiri bundesligaške utakmice, povući još neke usporednice u načinu igranja u tim zemljama?

– Teško mi je to sad potanko usporediti, ali mi se, onako na prvu, nekako čini da su igrači u Engleskoj fizički dosta moćniji.

Kako ste se priviknuli na novu sredinu u ova tri tjedna?

– Nije mi se bilo teško prilagoditi, a prve mi je njemačke dane olakšao i suigrač, bosanski reprezentativac Ermin Bičakčić, s kojim sam mogao razgovarati na hrvatskom. Ovo je načelno mlada momčad, želja nam je ostati u Bundesligi i sve je podređeno tom cilju.

U Hoffenheimu vas je želio nizozemski trener Huub Stevens, međutim vodio vas je samo tri utakmice i dao je ostavku! Sad je trener mladi, 28-godišnji Nijemac Julian Nagelsmann, može li ta promjena na klupi utjecati na vaš status?

Nisam pričao s Čačićem

– Ne znam, vidjet ćemo. Nadam se da se neće ništa promijeniti, doveden sam kao pojačanje i nadam se da ću takav status i zadržati, te da ću stalno igrati. Malo je neobično znati da je trener samo četiri godine stariji od mene, nikad mi se to nije dogodilo u karijeri, ali vjerujem da ćemo dobro surađivati. U ovih nekoliko zajedničkih dana sve je bilo korektno.

Može li Hoffenheim ostati u Ligi? Ovaj bod iz Bremena, protiv izravnog suparnika za ostanak, mnogo vam znači...

– Naravno, ali treba još dohvatiti tih pet bodova koliko nam Werder bježi. Optimisti smo svi u klubu, vjerujemo i nadamo se dobrom ishodu. I lani mi je u Leicesteru bilo teško u borbi za ostanak, pa smo ipak uspjeli. Bit će neizvjesno, nadam se samo da će nas malo i sreća pomaziti ovoga proljeća.

A može li Leicester izdržati do kraja u utrci za naslovom engleskog prvaka?

– Od prvoga dana mnogi sumnjaju u Leicester i očekuju pad, međutim nitko ne može osporiti da po načinu igre i sjajnim rezultatima Leicester zaslužuje biti na vrhu! I siguran sam da će do kraja ostati u utrci, bit će to uzbudljiva borba za naslov engleskog prvaka.

Došli ste u Hoffenheim kako biste igrali i nametnuli se izborniku Anti Čačiću za odlazak na Euro. Je li vas izbornik možda kontaktirao u ova tri njemačka tjedna?

– Ne, nismo još razgovarali. Nije ni potrebno, sve je sad na meni. Moje igre govorit će umjesto mene, riječi su sad nevažne. Važni su golovi, nadam se da će ih još biti ovoga proljeća. Sad mi je napokon “procurilo” i vjerujem da ću biti još bolji i izboriti mjesto među hrvatskim napadačima za Euro – kaže Kramarić.

>>Kramarić zabio prvijenac u Bundesligi pa dobio crveni karton

Komentara 2

BS
bravo_sammir
23:31 15.02.2016.

kramaric je odlican, ali jos uvijek bi mi Dudu igrao barem poluvrijeme i to prvo. od svih nasin napadaca Dudu ima najbolji nos za gol i igra pametno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije