Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Andabak: Bez panike, treba biti strpljiv

Ivan Strinić
Vanja Zubčić | Pixsell
09.11.2009.
u 21:50

Veliki dioničar bijelih nada se da će uskoro doći i igra i rezultati.

Hajdukovi sokoli Cernat, Tomić i mladi Trebotić proslavili su "veliki" bod protiv Međimurja uz čašicu alkohola u zagrebačkom klubu Sokol. Vijest koja nije naišla na odobravanje navijača Hajduka, neće, čini se, izazvati reakcije uprave kluba. Njihovo ponašanje nije možda primjereno, no Cernat i Tomić dobili su, kao i ostali igrači, slobodne dane te su time izuzeti od kazne.

Besmisao kažnjavanja

A da kazne i inače ne donose nikakve pomake nabolje smatra Hajdukov veliki dioničar Jako Andabak.

– Mislim da nema smisla kažnjavati igrače, time ih se zapravo samo "ubija" – objašnjava Andabak. Sve će, tako i rezultati, u dogledno vrijeme doći na svoje.

– Mnogo je novih igrača, novi je i trener, treba vremena da se taj orkestar uskladi. Možda smo očekivali da će sve ići brže, no ne valja paničariti, treba imati strpljenja – kaže Andabak.

A Ivan Strinić morat će se strpljivo čekati novi poziv u reprezentaciju. Izborniku Biliću se neće moći ovaj put odazvati zbog ozljede koja ipak nije ozbiljna kao što se u početku mislilo, desetak dana bit će izvan stroja.

– Teško mi je palo ovo, toliko sam želio taj prvi poziv, dobio ga... No što se može, život ide dalje. Cilj mi je oporavit se, dobro pripremiti, zaslužiti novi poziv dobrim igrama u Hajdukovu dresu – kaže Strinić.

Dobro je on i do sada igrao, no sumnja da su upravo ti napori kojima je izložen kao bočni igrač krivi za ozljedu.

– Kad se igra u sustavu 4-4-2 onda su po dvojica igrača uza svaku aut-liniju. U ovom sustavu koji mi igramo ja sam sâm na lijevoj strani, moram zatvarati u obrani, sudjelovati u napadu, trčati od našeg do protivničkog gola. To je jako teško i iscrpljujuće, umara, a možda je i ova ozljeda posljedica toga – tvrdi Ivan Strnić.

Problem je u glavama

A što je razlog Hajdukove loše igre u Čakovcu i općenito blijedih izdanja ove sezone, ne zna ni on.

– A tko će znati što je nama u glavama, možda bi nam trebao psiholog! Na treninzima sve izgleda jako dobro, no nikako da to pokažemo na utakmicama – napominje Ivan Strinić.

Jedino pravo izdanje Hajduka ove sezone bilo je ono na utakmici protiv Dinama.

– Da, možda je zato problem motivacija. U igri s Dinamom nam motiva nije nedostajalo, no moramo biti motivirani i za one, kako ih često zovemo, male utakmice. Upravo u njima gubimo mnogo bodova, a to nam se više ne bi smjelo događati. Teško je i treneru Reji, shvaćam ga, svi se nadamo da će nam što prije krenuti i da će doći i rezultati – istaknuo je Ivan Strinić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije