Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO ANČIĆ

Ančić: Norman mi mnogo pomaže savjetima

Mario Ančić
Sanjin Strukić/24sata
22.12.2009.
u 10:43

Hrvatski tenisač Mario Ančić, trenutačno 95. igrač na ATP ljestvici, i dalje se nalazi u Švedskoj gdje naporno trenira za ponovni povratak profesionalnom tenisu.

Mnogi zdravstveni problemi počeli su se gomilati početkom 2007. godine i od tog trenutka je Ančić čak šest puta prekidao normalni ritam igranja na ATP turnirima, a povratak tenisu početkom iduće godine bit će njegovo sedmo vraćanje tenisu.

U Švedskoj je glavni sparing partner Ančiću najbolji švedski tenisač Robin Söderling, kojeg trenira nekadašnji drugi tenisač svijeta (2000. godine) Magnus Norman koji je igrao i finale Roland Garrosa i polufinale Australian Opena.

- Mnogo mi Norman pomaže savjetima. Njegova je ključna rečenica da moram što prije krenuti s igrama i da moram igrati što češće. Samo se tako mogu vratiti pravom tenisu - rekao je Ančić, a prenosi Tennistalk.

Ančić je prije svih ozljeda i bolesti bio sedmi tenisač svijeta, a sada o sličnim pozicijama kaže:

- Ne gledam uopće tako daleko, ne razmišljam o deset najboljih na svijetu. Samo želim opet igrati, pa što mi mečevi donesu. Ali jedva čekam da se sve opet zavrti, da igram tenis - rekao je četvrti hrvatski reket. Ispred njega su Marin Čilić, Ivan Ljubičić i Ivo Karlović.

U 2009. godini Ančić je posljednji meč na ATP turniru igrao u svibnju na zemljanom turniru u Kitzbühelu. Nakon što je slavio u tri kvalifikacijska kola, u prvom je kolu glavnog turnira poražen od Španjolca Ramirez-Hidalga.

Ključne riječi

Komentara 1

JU
juma
11:06 22.12.2009.

Kakvo je to misteriozno oboljenje koje traje vec vise od 2 godine? Sudeci po izrazu lica dalo bi se zakljuciti kako je rijec o depresivnom poremecaju (koji moze biti iniciran bas tom famoznom mononukleozom), no to treba i priznati, kako bi se krenulo na put oporavka, a ne stalno smisljati nove isprike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije