Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJILA PRVI TURNIR

Organizatori su pitali smiju li Ani dati šampanjac jer ima tek 17 godina

Konjuh
Foto: Press Association/Pixsell
16.06.2015.
u 10:01

Glavna sutkinja finalnog dvoboja bila je naša Marija Čičak. Na teniskim turnirima nije rijetkost da sudac ili sutkinja budu iz iste zemlje kao i igrači(ce)

Nema puno zemalja koje se mogu pohvaliti takvim postignućem: u posljednjih 14 mjeseci čak su tri Hrvatice osvajale WTA naslov. Donna Vekić bila je najbolja u Kuala Lumpuru, Mirjana Lučić-Baroni osvojila je Quebec, a sada je Ana Konjuh trijumfirala na turniru u Nottinghamu. Dubrovčanka je u finalu, koji je zbog kiše koja je poremetila raspored odigran u ponedjeljak, pobijedila Rumunjku Monicu Niculescu, 61. tenisačicu svijeta, sa 1:6, 6:4, 6:2.

Niculescu bez winnera

I kad je Ana na početku meča gubila sa 0:5, i kad je izgubila prvi set na turniru, znali smo da to nije sve, da 17-godišnja Dubrovčanka jednostavno ne smije izgubiti taj meč. Mali upitnik donosio je mogući Anin umor (ipak je dan prije odigrala dva meča), ali drugi je set pokazao da ni tu nema problema, da je Ana i mentalno i tjelesno odlično pripremljena, što znači da su treneri Kristijan Schneider i Slaven Hrvoj obavili odličan posao.

Uglavnom, deset godina starija Rumunjka samo je statirala, u cijelom meču nije pogodila nijedan winner (Konjuh 13) i sve je ovisilo samo o Ani. A ona nije željela propustiti priliku da već sa 17 godina, pet mjeseci i 18 dana osvoji svoj prvi WTA naslov. Kao najmlađa pobjednica još od Portoroža 2006. (Tamira Paszek).

– Nisam dobro počela ovu godinu i nekako sam bila u lošem raspoloženju posljednjih nekoliko mjeseci pa sam ovdje došla bez nekih velikih očekivanja. Sad sam osvojila turnir što je fantastičan uspjeh za mene. Potvrdilo se da je trava podloga koja mi najviše odgovara – kazala je Konjuh nakon uspjeha karijere.

Goran Ivanišević rekao bi da Hrvati ne gube finala ponedjeljkom. On je na taj dan osvojio Wimbledon, Marin Čilić US Open (gledano iz hrvatske vremenske perspektive), a sada, eto, i Ana Konjuh.

Finalni meč u Nottinghamu sudila je naša Marija Čičak. Toliko dobro da ni poražena Rumunjka nije imala nikakvih primjedbi. A možda i nije razmišljala o tome jer na teniskim turnirima nije rijetkost da sudac ili sutkinja budu iz zemlje jednog od finalista ili finalistica.

Izjednačila se s Mikicom

Sa 280 osvojenih bodova u Nottinghamu Ana će na novoj WTA listi stići na 55. mjesto, što je napredak od čak 32 mjesta u odnosu na prethodni tjedan. Konjuh ima isti broj bodova kao i Mirjana Lučić-Baroni, a dobna razlika između njih dvije čak je 16 godina, što također govori o bogatstvu hrvatskog ženskog tenisa.

Što je najvažnije, ispred Ane na WTA listi nema mlađih igračica. Sve su starije, najmanje Belinda Benčić, godinu dana.

Sad Anu čeka Wimbledon:

– Imam mali pritisak što moram obraniti to treće kolo, ali neću morati igrati kvalifikacije pa ću biti svježija. Nadam se da ću u Wimbledonu ove godine napraviti nešto više nego lani, još jače ću ga napasti – najavila je mala s Lapada (gdje je ponikla). Ili s Vrbana (gdje već godinama živi), kako vam je draže.

Šampanjac

Organizatori se u šali pitali smiju li Ani, s obzirom na godine, dati šampanjac.

>>Krenuo i Borna Ćorić, u Halleu postigao prvu pobjedu na travi

Foto: Alcatel

Komentara 1

MI
miharu0607
14:49 16.06.2015.

Beba Draga <3 Sretni sam da Ana ima prv turnir :) Ajmo Hrvatska! Vise ljubav iz Poljske!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije