Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripreme za EP

Amerikanci šokirali Talijane, petica Španjolaca, remi Iraca

'Argerntina\'s forward Lionel Messi (L) celebrates his team\'s first goal during the international friendly football match between Switzerland and Argentina in Bern on February 29, 2012.  AFP PHOTO /
'FABRICE COFFRINI'
01.03.2012.
u 08:57

Nizozemci u šlageru večeri svladali Engleze u Londonu s 3:2, a prvi suparnici Hrvata na EP-u, Irci, remizirali su u Dublinu s Česima (1:1).

Česi su vodili pogotkom Baroša od 50. minute, a izjednačio je Simon Cox u 86. minuti. Na utakmici je bio Bilićev snimatelj, Zagrebov trener Gordan Ciprić:

– Vidio sam vrlo borbene, trkački izuzetno moćne Irce, momčad koja se nikada ne predaje. Ta njihova upornost, disciplina i karakter donijeli su im izjednačenje pred kraj utakmice. Inače, Česi su dominirali 70-ak minuta, s izrazitim posjedom lopte, no nakon što su izbornici napravili nekoliko izmjena, Irci su došli do izražaja.

Svidio vam se netko od irskih igrača?

– Robbie Keane jedina je istinska klasa u njihovoj momčadi, a vrlo dobar dojam ostavio je mladi James McClean iz Sunderlanda, kojega je publika dočekala ovacijama. To je njihova nova zvijezda.

Usporedba Iraca s Hrvatima?

– Kada imamo svoj dan, neusporedivo smo jači od Iraca, no nikako ne smijemo podcijeniti taj njihov voljni moment, tu fanatičnu borbenost – dodao je Ciprić.

Amerikanci su šokirali Talijane u Genovi (1:0) pogotkom Clinta Dempseyja, dok su Španjolci zabili peticu Venezueli. Prva dva gola postigli su Iniesta i Silva, a potom je Roberto Soldado postigao hat-trick, uz zapucani jedanaesterac.

Francuzi (Giroud, Malouda)su u Bremenu sa 2:1 iznenadili Nijemce (Cacou), dok su Nizozemci (Robben 2, Huntelaar) su svladali Engleze (Richards, Young) na Wembleyju sa 3:2. Bio je ovo debi na klupi Stuarta Pearcea, u kojemu su Englezi u 90. minuti dostigli 2:0 vodstvo gostiju, a potom ih je nokautirao Robben.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
09:06 01.03.2012.

Amerikanci šokirali Talijane, petica Španjolaca, remi Iraca i tri komada Šveđana metnuta unutra pored Boga i domoljublja usred Zagreba..

DU
Deleted user
10:04 01.03.2012.

A šta radi Messi u ovom članku? :-)))

DR
dragogera
16:14 01.03.2012.

ove seme kad imamo dan su postale otuzne.i gruzija kad ima dan moze sa nama bez problema,a i grcka i jos neki drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije