Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU MRAVI, A CENTAR ODLAZI?

Amerikanac Plaisted pred odlaskom iz Zadra

Trent Plaisted
Pixsell
06.04.2010.
u 16:06

Domaća utakmica košarkaša Zadra protiv Cedevite prije osam dana bila je najvjerojatnije posljednja koju je američki centar Trent Plaisted odigrao u momčadi s Višnjika.

Potvrdio nam je to direktor Zadra Zdenko Mičić komentirajući situaciju s Plaistedom nakon što je taj igrač u petak odbio s momčadi putovati na gostovanje u Dardu.

- Potez Plaisteda i njegova američkog agenta nekorektan je. Trent je uoči tog putovanja odradio večernji trening u Krešinoj dvorani, a nekoliko sati nakon toga, nešto prije ponoći, na našu klupsku e-mail adresu stigao je dopis njegova američkog agenta kako taj igrač neće trenirati ni igrati dok mu se ne plate sve zaostale plaće.

- Stoga stručni stožer uoči ranojutarnjeg polaska za Dardu nije ni znao kako Plaisted neće putovati jer im to igrač nije javio - kazao je Mičić koji priznaje da američkom centru nisu isplatili tri zadnje plaće te da u njegovu ugovoru postoji odredba koja mu omogućuje da zatraži raskid u slučaju kašnjenja isplate.

- Znamo da američki igrači imaju manje strpljenja s kašnjenjem plaća nego domaći, ali ne bi bilo korektno da smo Plaisteda redovito plaćali, a ostale nismo. Dok smo mogli, sve igrače smo redovito smo plaćali, a većini igrača dugujemo i više plaća nego Trentu. Situacija je takva da bi praktično svi igrači mogli odmah tražiti i dobiti raskid ugovora, no nitko od ostalih igrača i njihovih agenata nije pokušao takvim pritiskom doći do svojeg novca.

- Nadamo se kako ćemo za desetak dana početi s isplatom dijela dugovanja jer se radi o iznosima od nekoliko milijuna kuna, a pred potpisom su ugovori s određenim sponzorima - najavio je direktor Zadra te dodao kako Plaisted najvjerojatnije napušta Višnjik.

No takvom raspletu protivi se trener Danijel Jusup, koji nam je rekao kako pokušava "amortizirati" nastalu situaciju.

- S obzirom na to da nisu plaćeni, ovakve reakcije igrača i njihovih agenata se mogu očekivati. Ipak, Trent za mene nije otpisan, ja od njega tek tako ne odustajem! - poručio je zadarski strateg.

Zadrani u derbiju 5. kola A-1 Lige za prvaka sutra dočekuju (20 sati) momčad Zagreba, koju su ove sezone pobijedili u obje utakmice regionalne lige. Zadrani su trenutačno vodeća momčad prvenstva sa sve četiri pobjede, ali njihova blijeda izdanja i teško izborene pobjede protiv Svjetlosti i Cedevite zabrinjavaju navijače uoči dvoboja sa Zagrebom.

- Iako će našem suparniku danas nedostajati neki ozlijeđeni igrači, ipak držim kako su i dalje vrlo opasni jer im bogat izbor igrača omogućuje da istrpe izostanak trojice pa i četvorice igrača. Stoga bi nam bilo kakva pobjeda bila vrlo važna - kazao je Jusup.

Cibonin subotnji poraz u Podsusedu od Cedevite (89:74), i tijesan poraz Cedevite u Višnjiku (84:82), svojevrsna su najava da je pred nama možda i najneizvjesnija borba za naslov hrvatskog prvaka.

Svaka gostujuća pobjeda u međusobnim dvobojima klubova iz velike četvorke (Cibona, Zagreb, Zadar, Cedevita) može biti presudna u borbi za startni broj jedan u doigravanju. Svjesni su toga uoči međusobnog dvoboja u Višnjiku (20) i Zadar i Zagreb koji će igrati bez razigravača Mulaomerovića i Prostrana, ali s povratnikom Simonom koji je spreman za 10-15 minuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije