Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DinamO

Alispahić dolazi tek na ljeto, kad je slobodan

\'08.11.2009., Zagreb, Hrvatska - Stadion Maksimir, 1 HNL, 14. kolo. Utakmica NK Dinamo - NK Sibenik. Adrian Daniel Callelo, Mehmed Alispahic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
09.01.2011.
u 20:47

- Sa Šibenikom smo korektno razgovarali, rastali smo se bez repova. Nema smisla trošiti novac kad istječu i brojni sponzorski ugovori - kaže Vrbanović.

Dinamov trener Vahid Halilhodžić u ponedjeljak će okupiti svoje igrače, reći im prigodno slovo i testirati ih do 14. ovog mjeseca, kad odlaze na prvi dio priprema u Međugorje. Bude li onih koji su se opustili i na trbušne mišiće nabacili pokoji sloj sala, mogli bi dobiti po džepu. A još će manje strogi Halilhodžić gledati kroz prste onima koji kasne na pripreme. Svi su dobili pet dana odmora više jer se nisu plasirali u drugi dio Europske lige pa zloporaba neće ni slučajno biti dopuštena.

HNL klubovi traže previše

Plavi kreću s dvije prinove, Brezovcem i Palićem, ali prema svemu sudeći bez igrača Šibenika Mehmeda Alispahića. Iako je Dinamo s njime sve dogovorio, nije sa zahtjevnim Šibenikom.

– Razgovori dvaju klubova završeni su bez nekakvih repova ili neugodnosti. Jednostavno ne želimo trošiti novac u ovo recesijsko doba, kad nam istječu i brojni sponzorski ugovori koji vjerojatno neće biti produljeni, barem ne u toj mjeri. Sa Šibenikom smo korektno razgovarali i zasad nema ništa od Alispahićeva dolaska, barem do ljeta – rekao je direktor Dinama Damir Vrbanović.

Šibenik je očito tražio previše, a plavi su svjesni da je igrač na ljeto slobodan i da će doći bez odštete. Uostalom, već su u nekoliko navrata željeli dovesti igrače iz naših klubova, ali onda se postavljaju golemi odštetni zahtjevi. I Zdravko Mamić još kad je bilo govora o dovođenju Anasa Sharbinija, Vide i ostalih rekao je da više neće kupovati hrvatsko jer za svoje igrače traže milijune. Mnogi su takvi igrači onda grijali klupe u inozemnim klubovima ili se nisu uspjeli prodati. Pa nije čudo da se Dinamo više okretao strancima, gdje 'reketa' takvog tipa nije bilo.

Uigravanje za Ligu prvaka

Možda je Šibenik procijenio da mu je bolje igrati proljeće s Alispahićem i skupljati bodove nego uzeti nešto novca. A Dinamo nije želio platiti tih nekoliko stotina tisuća eura za samo 12 utakmica prvenstva.

Ovako će Vaha uigravati momčad za ljeto i pokušaj ulaska u Ligu prvaka. Plavi kadar dovoljno je jak da zadrži prednost na čelu tablice i gubitak prvenstva bila bi neviđena sramota. A Alispahića će lako uigrati i u ljetnim pripremama, s njime je već sve dogovoreno, ne dogodi li se ipak neki čudesni preokret pa iz Šibenika nazovu i ugovore još jedan sastanak.

Ključne riječi

Komentara 5

LI
live
22:55 09.01.2011.

Steta sto Vida nije dosao u Dinamo, napucali ga da je svjetski igrac i eno ga grije klupu a i ide vjerovatno u drugu ligu na posudbu. Zar nije bilo bolje da je igro za Dinamo i sad bi napravio transfer ili iduce ljeto, ali bi i igrao tamo gdje se proda.

PO
pocrte
09:37 10.01.2011.

santa klaus Nije problem da klubovi zarade, ali je sramota da igračima koje želi kupiti DInamo podižu cijenu za 50% od one koju su tražili od ostalih ponuđača. Baljuzgaš bezvezarije! I Vida i Anas su prodani za pola iznosa kojii je tražen od Dinama. Vidim dobro su se snašli u svojim novim sredinama. P.S. Igrač koji dođe u Dinamo postići će barem 50 % veću cijenu nego u bilo kojem klubu u Hrvatskoj.

Avatar Castro
Castro
09:47 10.01.2011.

Slazem se s ovim sto je \"pocrte\" napisao, cim se Dinamo pojavi kao kupac dize se cijena...u stilu, imaju oni love, platice. Cinjenica je da su Hrvatski igraci, koje je Dinamo po jednoj normalnoj cijeni htio kupiti , otisli vani´i propali kao nogometasi sto je zaista steta. Odluka da Alispahic ne dodje sada nego \" mozda \" na proljece je isto tako u redu. Morali bi bez njega moci uzeti prvenstvo i kup a za nesto vise nam sada ne treba. Sada je bolje da se par igraca proda nego kupi, ima ih previse i u klubu i na posudbi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije