Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COPA AMERICA

Alen Peternac: Favorit ne postoji, Čile ima publiku, ali Messi...

Messi
Foto: Reuters
04.07.2015.
u 20:27

Argentina je zadnji put bila prvak prije 22 godine, Čile još nije bio osvajač...

Prvi put Čile ili treći put Argentina? U subotu u 22 sata u Santiagu je na rasporedu finale Kupa Amerike, do završnog su dvoboja, slažu se mnogi stručnjaci, došle dvije najbolje momčadi. Čile živi za nogomet, euforija je zahvatila cijelu zemlju, navijači su na ulicama, više od 100.000 ljudi u Santiagu slavilo je polufinalnu pobjedu protiv Perua. Domaćini su uvjereni da će najbolja čileanska generacija igrača u povijesti napokon zasjesti na južnoamerički tron!

Sjajna momčad Čilea

Međutim, Argentina ima Lea Messija koji je maestralno predvodio svoju momčad u polufinalnom demoliranju Paragvaja i sve su prognoze bespredmetne...

- Nema favorita, to su utakmice u kojima odlučuju najmanje potankosti! Pa pogledajte samo kakvu Čile ima momčad, tu su Bravo, Isla, Medel, Vidal, Sanchez, Valdivia, Vargas... A s druge je strane barem podjednako jaka Argentina s Messijem, Agüerom, Di Marijom, Mascheranom..., na klupi su Higuain i Tevez, to dovoljno govori o njihovoj snazi. Čile je domaćin, potpora s tribina svakako će mnogo značiti, možda bi mogla biti i odlučujuća – kaže naš bivši nogometaš Alen Peternac koji prati Kup Amerike i zaljubljenik je u južnoamerički nogomet.

Genijalni Leo Messi

- Oni se baš nikad ne štede, uvijek idu do krajnjih granica, neovisno o rezultatu. I te su svoje karakteristike južnoamerički igrači, uz opjevanu nadarenost, donijeli u Europu i svakako su podigli europski nogomet na višu razinu. Istina, znaju gdjekad biti i grubi, bezobrazni i prljavi, ali takav je njihov mentalitet, mrze gubiti! No, sve je to u žaru borbe, izuzetno su emotivni i ponekad se teško kontroliraju – objašnjava Peternac.

A mogu li Čileanci "kontrolirati" razigranoga Messija, koji je s Paragvajem odigrao "simultanku"?

- Teško, jako teško. Kad Messi ima svoj dan, nitko ga ne može zaustaviti. I on je taj igrač koji donosi prevagu, i u Barceloni i u Argentini. Vidi se, nadalje, da je iznimno motiviran, silno želi osvojiti trofej s reprezentacijom i bude li opet imao svoj dan, Argentina će slaviti. Jer, Messijev potez ili dva odlučuju utakmice – smatra Peternac.

Izbornik Paragvaja Ramon Diaz smatra da je Argentina favorit.

- Bude li Argentina igrala kao protiv nas u polufinalu, Čile neće imati šanse! Ne postoji igrač poput Messija. Respektiram Čile, ali Argentina je najbolja momčad svijeta! To je pokazala u drugom dijelu natjecanja, kad je igrala najbolje. Već jako dugo nisam vidio tako jaku i dobro složenu momčad kao što je reprezentacija Argentine – smatra Ramon Diaz, nekad sjajni napadač Argentine.

Čile ili Argentina? Znat ćemo, ne bude li produžetaka i jedanaesteraca, u subotu oko ponoći...

>>Al Pacino Messiju: Sjajni ste igrači i osobe, želim vam mnogo sreće u finalu!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije