Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK ZAGREB Josip Škorić je jedna od najjačih karika ovosezonskog Zagreba

Akademski zbor iz Ulice pjesnika

Foto: Saša Zinaja
import
25.10.2008.
u 20:22

Josip Škorić ove je sezone jedna on najjačih karika Zagrebove momčadi. Talentirani vratar može se pohvaliti da je u dosadašnjem dijelu prvenstva primio najmanje pogodaka.

– Zadovoljan sam svojom formom. Odlično surađujem sa zadnjom linijom. Iako osciliramo u igri, moj dojam je da puno bolje igramo kad nismo u ulozi favorita – ističe Škorić koji će danas biti na vratima pjesnika u ogledu s Varteksom. Najveća opasnost prijetit će mu od Mumleka, Mujanovića i Smrekara.

– Moramo ih visoko napasti. Bolja smo momčad i očekujem tri boda. Baš kao i u ogledu s Rijekom. Posebno nakon remija sa Zadrom, kada nismo bili na pravoj razini. Te dvije domaće pobjede naš su imperativ. Onda će biti puno “lakše” na put u Split.

Primarna Zagrebova ambicija je izlazak u Europu sljedeće sezone.

– Naravno da je to želja svakog igrača da se iskaže u jednom od europskih natjecanja, bilo kroz prvenstvo ili Kup. Stoga je utakmica s Interom u Kupu iznimno važna – kaže Škorić koji će uskoro diplomirati na višoj ekonomskoj školi.

– Nedavno sam položio zadnji ispit. Sad se spremam početi s diplomskim radom. Bit će vezano nešto s poduzetničkim projektom.

Je li teško bilo usklađivati profesionalne i studentske obaveze?

– Naravno. Za ispite sam učio na pripremama. Poslije treninga zatvorim se u sobu i “udri” po skriptama. Naravno da se kroz nogomet želiš financijski osigurati, no što ako dođe do teže ozljede. Obrazovanje je važno. To mi je dodatno osiguranje.

Znači nakon završetka karijere ne vidite se u nogometu?

– Nakon što diplomiram na ekonomiji, vjerojatno ću upisati višu trenersku školu. No, možda ne bi bilo loše raditi u upravi nekog kluba, baviti se financijama – uz osmijeh je zaključio Škorić.

U momčadi Zagreba u obrazovanje ulažu Palčić, Špičić, Parlov...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije