Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

adidas Brazuca - službena lopta SP-a u Brazilu

adidas
PR
Autor
PR članak
03.09.2012.
u 12:57

Brazilski nogometni fanovi odabrali su ime “Brazuca” za službenu loptu Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu 2014.

Brazilski ljubitelji nogometa glasovanjem su odlučili daće se službena lopta kojom će se igrati Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. zvati Brazuca.

Ovo je prvi put da su nogometni fanovi odlučili o imenu službene lopte za svjetsko prvenstvo. Brazuca, riječ koja opisuje nacionalni ponos u brazilskom načinu života, dobila je preko 70 posto glasova u anketi koju je pokrenuo Adidas, koji će i izraditi službenu loptu. Glasovalo je preko milijun ljudi, a Brazuca je uvjerljivo pbijedila ispred druga dva prijedloga - Carnavalesce i Bossa Nove. Ime nove službene lopte SP-a objavio je bivši kapetan i legenda Brazila Cafu.

Adidas izrađuje službene lopte za svjetska prvenstva u nogometu od 1970. godine, kada je pokrenuo i koncept kojim službena lopta svjetskih prvenstava dobiva posebno ime - prva je bila Telstar u Meksiku, a neka od najpopularnijih imena bila su Tango (Argentina 1978.), Azteca (Meksiko 1986.) i Jabulani (JAR 2010.).

Lopta Brazuca će nastaviti tradiciju postavljanja standarda u tehnološkim inovacijama i dizajnu, koje donosi svaka nova adidas lopta za svjetska prvenstva. Brazucu će tijekom 2012. i 2013. testirati mnogi klubovi i federacije u cijelom svijetu, sa posebnim fokusom na komentare nogometaša u Brazilu, gdje će se lopta testirati u različitim klimatskim uvjetima diljem zemlje.

Više informacija o adidasovim proizvodima potražite na www.adidas.com/football i www.adidasnewsstream.com

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?