Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK KAPETANA

Ademi je nadmašio sva očekivanja nepoznatog gospodina s tramvajske stanice

Arijan Ademi sa sinom po posljednji put istračao na maksimirski travnjak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
19.03.2023.
u 19:16

Pod Ademijevim vodstvom Dinamo je rušio velikane poput Villarreala, Arsenala, Atalante, Tottenhama, Chelseaja..., prezimio u Europi nakon 49 godina, a svake godine igrao je skupine europskih natjecanja.

Bilo je to 2010. godine, u užurbanoj zagrebačkoj vrevi Arijan Ademi, tada novopridošli igrač Dinama, stajao je na tramvajskoj stanici. Prišao mu je nepoznati gospodin koji ga je prepoznao, pogledao ga i rekao mu: "Sada opravdaj to što smo te doveli." Urezalo se Akiju to u sjećanje, taj susret pamti i danas, ali vrlo vjerojatno u tom trenutku ni taj gospodin, a ni sam Ademi nisu ni pomišljali da će taj srčani nogometaš u Dinamu biti sve do 2023. i postati jedan od najboljih plavih igrača u povijesti.

Ademi je primjer svim mladim nogometašima, od njega mogu učiti kako se radom, poštenjem, profesionalizmom i upornošću mogu postići vrhunski rezultati. A oni kažu da je Ademi s 373 nastupa za Dinamo drugi na vječnoj listi igrača s najviše nastupa u plavom dresu, odmah iza Dražena Ladića, da je s 21 osvojenim peharom najtrofejniji igrač u slavnoj klupskoj povijesti te igrač s nevjerojatna 104 europska nastupa, po čemu mu nitko u Dinamu nije ni blizu. Usporedbe radi, jedan velikan svjetskog nogometa – Francesco Totti – skupio je u svojoj bogatoj karijeri 103 europska nastupa.

Pod Ademijevim vodstvom Dinamo je rušio velikane poput Villarreala, Arsenala, Atalante, Tottenhama, Chelseaja..., prezimio u Europi nakon 49 godina, a svake godine igrao je skupine europskih natjecanja. Zapravo, jedini put kad plavi nisu dohvatili nastup po skupinama bilo je 2017. godine, u trenutku kada Ademi još nije imao pravo nastupa za plave zbog dopinške afere. Slična stvar dogodila se i u domaćem prvenstvu, Dinamo je s Arijanom osvajao sve naslove, a jedini put kada je naslov otišao iz Maksimira dogodilo se u sezoni njegove suspenzije. Samo tada je prvak bila Rijeka.

>> Odlazak Ademija

Sve to dovoljno govori o tome koliko je značio za svoj klub. Ali Aki nije samo legenda Dinama nego i cjelokupnog hrvatskog nogometa. Svojim stavom i nogometnim motom prema kojemu ne postoji opcija da na terenu ne daješ sve od sebe kupila mu je simpatije plavoga puka i njegovih suigrača, ali i veliko poštovanje ostalih navijača i suparničkih igrača. I to je njegova najveća pobjeda. Debitirao je za Dinamo protiv Rijeke, oprostio se protiv Rijeke, a nasljeđe koje je ostavio između ta dva susreta pamtit će generacije.

 

Ključne riječi

Komentara 6

KA
kažemja
19:56 19.03.2023.

Hvala kapetanu!!!!

DU
Deleted user
19:38 19.03.2023.

Puno sreće u daljnjoj karijeri. Pošteno je odradio ugovore, Dinamo je isto bio korektan prema njemu, čekao ga je prilikom suspenzije, zaslužio si je osigurati mirovinu pred kraj karijere... A Čačić bi isto morao u mirovinu, što prije to bolje...

BL
blackeder2022
19:31 19.03.2023.

Profesionalno i korektno odradio je ugovore u Dinamu.Puno sreće u daljnjoj sportskoj karijeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije