Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi za v.d. izbornika

Aco Petrović: 'Igrače koji nisu došli ne trebamo stavljati na stup srama, ne odričemo se nikoga'

Konferencija za medije povodom okupljanja i priprema  košarkaške reprezentacije
Sanjin Strukic/PIXSELL
08.11.2022.
u 13:18

Iz Zadra su javili da je Luka Božić ozlijeđen (mišić) i da ga neće biti dva tjedna, upravo onoliko koliko traje reprezentativna pauza, a Benderov menadžer javio je da njegov klijent mora iskoristiti ovu pauzu za odmor s obzirom na to da je do ovog ljeta morao godinu dana pauzirati zbog operacije koljena

Tek što je zakoračio u svoj četvrti mandat izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije (ovaj put kao vršitelj dužnosti), Aleksandar Petrović suočio se s problemima. Naime, za dvije studentske pretkvalifikacijske utakmice ostao je bez dvojice igrača koji su mu trebali biti nositelji nastojanja da se pobijede Austrija u Grazu (ovaj četvrtak) i Poljska u Zagrebu (nedjelja).

Nažalost, na zagrebačko okupljanje nisu stigli bivši NBA igrač, centar španjolskog Obradoira Dragan Bender i trenutno najkorisniji igrač ABA lige, Zadrovo krilo Luka Božić. Iz Zadra su javili da je Božić ozlijeđen (mišić) i da ga neće biti dva tjedna, pa je na njegovo mjesto uskočilo Splitovo krilo Lovro Runjić, a Benderov španjolski menadžer javio je da njegovi štićenik mora iskoristiti ovu pauzu za odmor s obzirom na to da je ovog ljeta izašao iz jednogodišnje pauze zbog operacije koljena. Nadamo se da je uistinu tako i da ćemo Bendera, a Petrović s njim ima velike planove, vidjeti u sljedećem Fibinom kvalifikacijskom prozoru u veljači.

'Oni moraju izaći iz sjene'

Osim Runjića, u Zagrebu su se okupili još i razigravači Borna Kapusta (Cibona), Dominik Mavra (Split), Vito Kučić (Cedevita Junior), bekovi Roko Badžim (Konyaspor), Toni Perković (Orleans Loiret) i Mateo Drežnjak (SC Derby), krila Toni Nakić (CB Breogan), Matej Rudan (Mega MIS) i Roko Prkačin (Girona) te centri Filip Bundović (Cibona), Tomislav Ivišić (SC Derby) i Danko Branković (Mega MIS). Krilni-centar Zadra Dario Drežnjak reprezentaciji se trebao priključiti tijekom noći, nakon povratka njegova kluba s beogradskog gostovanja kod Crvene zvezde.

– Prije nekoliko dana stigao nam je medicinski izvještaj iz Zadra da će Božić biti dva tjedna u autu. Poprilično neugodan izostanak je onaj Benderov, čiji me agent obavijestio da njegov klijent mora provesti rehabilitaciju koljena, koje je protekla dva mjeseca bilo pod iznimnim naporom. Ne treba te igrače stavljati ni na kakav stup srama jer ovo nije završen proces i mi se nikoga ne smijemo odreći. Ne trebamo o tome previše lamentirati. Inače, umjesto Bendera nisam zvao nikoga jer imam šestoricu visokih, tri petice i tri četvorke – kazao je v.d. izbornika, koji bi zacijelo više volio da ga je Bender osobno nazvao i to mu priopćio jer čim se u takvim situacijama angažiraju menadžeri kao glasnici, to budi određenu sumnju.

07.11.2022., Zagreb - Kosarkaski centar Drazen Petrovic. Konferencija za medije povodom okupljanja i pripreme hrvatske kosarkaske reprezentacije uoci drugog pretkvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2025 godine. Aleksandar Petrovic Dominik Mavra, Mateo Dreznjak. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pred novinare je ovom prilikom Petrović izveo novog kapetana Dominika Mavru i Matea Drežnjaka, za koje je kazao:

– Mavra je imao dobrih minuta na posljednjem Eurobasketu, a Mateo je posljednjih godina standardan u reprezentaciji. Oni sada trebaju izaći iz sjene i uzeti ono što im pripada.

Ono na što se Aco može osloniti jest dobra forma spomenutog tandema, ali i niza drugih izabranika.

– Badžim je u posljednjoj utakmici u svom turskom klubu gađao trice sedam od sedam, a Perović je svom francuskom klubu donio pobjedu šutom u posljednjoj sekundi. Branković igra solidno u Megi, a Bundović je ove sezone imao jako dobrih utakmica. Tu je i Ivišić, dečko koji napreduje, ima iznimno tijelo. Na valu forme pojedinih igrača moram sklapati duete i tercete i tako pokušati dobiti dvije utakmice. U kemiju nemojte sumnjati, ona će biti besprijekorna, a mladenačka energija mora se vidjeti na terenu. Osim napadačkih, postavit ćemo i defenzivne koncepte, no ne odveć opširno jer za to nemamo vremena, već u četvrtak igramo u Grazu.

Nije mijenjao medicinski tim

Aco je u stožer pozvao Cibonina prvog i drugog trenera Sesara i Krasića, tu je i trener Bosca Tomas, a u reprezentaciju se vratio kondicijski trener Jure Šango.

– Pustite mene na stranu jer ovo su dvije ili četiri posljednje utakmice u mojoj trenerskoj karijeri i moj je zadatak da predložim čovjeka koji će reprezentaciju voditi idućih šest godina. Kod izbora suradnika gledao sam da to budu treneri koji prihvaćaju moderne trendove i to sam u Sesaru i Tomasu vidio. Krasić će pripremati videomaterijale, a Šango je jedan od najboljih kondicijskih trenera s kojima sam ikada radio. Prvi pomoćnik je Sesar i ako me izbace zbog druge tehničke, on će voditi utakmicu – kazao je Aco, koji medicinski tim nije mijenjao (liječnik Martinac i fizioterapeuti Šišgorić i Buljubašić). 

>> VIDEO: Prva reakcija slavnih Sinkovića nakon što im je pukao nevjerojatan niz dug 12 godina: Vratit ćemo se!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije