Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cibona

Aco oprezan jer ne želi doživjeti sudbinu kao i Josip Sesar

Aleksandar Aco Petrović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
04.08.2014.
u 08:20

Bandić vjeruje legendama grada poput Petrovića, Šurbeka, Dragaša, Plećaša...

U gradonačelnikovu uredu održat će se u ponedjeljak ključan sastanak za sudbinu Cibone. Najprije će nasamo porazgovarati Milan Bandić i njegov novi povjerenik za Cibonu Aleksandar Petrović, a potom će se tom društvu priključiti i Cibonin direktor Domagoj Čavlović te treneri Slaven Rimac i Jurica Golemac, pri čemu će biti jako zanimljivo vidjeti hoće li se tom društvu priključiti i dosadašnji predsjednik Ivica Lovrić. Premda je na godišnjem odmoru, Lovrić bi za Cibonu trebao naći vremena jer njome se ionako bavio u slobodno vrijeme. Usto, to je i prilika za primopredaju vođenja kluba čega se Lovrić mjesecima nastojao osloboditi.

Naučio na Sesarovoj greški

Ni u nedjelju Aco Petrović nije htio razgovarati o svojim namjerama i planovima, da mu se ne dogodi isto što i Josipu Sesaru, kojeg je u srijedu predsjednik imenovao novim sportskim direktorom i kojeg je samo dan potom razvlastio osobno gradonačelnik. Petrović je Bandićev čovjek od povjerenja jer zagrebački gradonačelnik između ostalog ima odnos uvažavanja prema sportskim legendama ovog grada, a "Aco trica" to svakako jest. To poštovanje vidi se i iz Bandićeva odnosa prema Dragutinu Šurbeku, Nikoli Dragašu, Nikoli Plećašu... Dakako, ako Bandić želi od Petrovića da mu spasi ikonu iz Savske, da mu više ne prijeti etiketa "grobara Cibone", onda mu mora čuvati leđa i mora mu pomoći da iznađe sredstva potrebna da klub skine stigmu vječnog dužnika. A za to je potrebno prije svega onoliko novca na koliko će se Petrović pogoditi s vjerovnicima koji su klub blokirali preko Fibe (Markota, Tomas, Vrbanc, Giriček). Što se prije skine taj uteg s vrata kluba, to će Cibona prije normalno profunkcionirati. Premda još službeno nije preuzeo dužnost glavnog menadžera (sportskog direktora, ali i šefa cjelokupnog kluba), Petrović se u posljednjih 48 sati naradio.

Nema opcija, samo jednu

Obavio je niz razgovora s trenerima i vjerovnicima, već je animirao dva člana budućeg peteročlanog upravnog odbora i bila bi šteta da mu Bandić ne odobri ono što će od njega tražiti. Za Acu nema B, C ili D varijante, jer one znače laganu smrt, nego je samo jedna, i to udarna, nazovimo je A opcijom. A on njome jamči da će klub isplivati iz krize i da će već od druge sezone opet biti visokokonkurentan u regionalnoj ligi. U to ime Petrović će poslati četiri pisma na adrese institucija s kojima klub mora izgladiti odnose. Fibi, Euroligi, ABA ligi i košarkaškom savezu. Svima njima novi šef obećat će da klub više neće probijati datume i, ako mu Bandić to ne omogući već sutra, onda on ne može biti vjerodostojan i sve će opet pasti u mutne vode propasti kluba.

>> Prvo što Aco Petrović mora učiniti jest s kluba skinuti stigmu vječitog dužnika

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
14:46 04.08.2014.

aco ce nekome obecati da nece kasniti, hahahahhaha, tko je on??? Tedesci,Todoric??? Pa njemu je ovo jedina sansa da nesto radi, trener vise nemoze biti , probao je deset puta i neide a Cibonu moze biti ramota da nije platila niti ove momke sto su osvojili ABA Ligu

LA
laki13
12:35 04.08.2014.

"Aco trica" neka ode kod "Maminja trice" po savjet kako oni rade dil i biti će u Ciboni dok pravna država ne proradi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije