Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUNAK - ANTIJUNAK Glock je riskirao sa suhim gumama i zato ne treba čuditi što je izbjegao izravnu borbu na stazi

A što da je Glock izdržao?

03.11.2008.
u 16:49

Timo Glock je riskirao. Dok su svi na stazi pet krugova prije kraja pohitali u boks, Nijemac u Toyoti odlučio je ostati na stazi i na gumama za suho pokušao dohvatiti što bolje mjesto u posljednjoj utrci sezone na stazi u Interlagosu.

- Na kraju utrke, kada je kišilo prilično jako, vozio sam na gumama za suhu stazu i posljednji je krug bio nemoguć - ponavljao je nakon utrke Glock.

Došao je do četvrtog mjesta, mjesta koje je jamčilo naslov Felipeu Massu. Brazilac je ušao u cilj s visoko uzdignutom rukom, i ne znajući što se iza njega događa. Glock, Vettel i Hamilton još uvijek su bili na stazi. Svi Massini navijači, ali i Lewisovi sjećat će se pretposljednjeg zavoja, zavoja u kojem je naslov otišao u Britančeve ruke.

Pročitajte više:
Lewis Hamilton u šokatnoj utrci uzeo naslov prvaka
Velikim poklonom Hamilton postao najmlađi svjetski prvak
Hamilton: Ovo je nemoguće opisati riječima
Massa: Ponosan sam na sve učinjeno
Glock: Nisam namjerno propustio Hamiltona

Glock je u cijelom krugu bio užasno spor, bolid je jedva održavao na stazi i nema razloga da mu se spočitava da je trebao drugačije odigrati. On u tom trenutku jednostavno nije mogao sačuvati tu poziciju. Vettel i Hamilton u tom trenutku bili su mnogo brži. I prema njemu se ne smije gledati kao čovjeku koji je oduzeo naslov Massi, nego kao prema čovjeku koji je pokušao u svojoj početničkoj sezoni izjednačiti svoj drugi najbolji rezultat, a to je četvrto mjesto.

Trebalo se u tom trenutku znati i postaviti, nema razloga da se repovi vuku. Nema razloga da se Glocku spočitava činjenica da je izbjegao borbu na stazi. On je u tom posljednjem krugu propuštao sve pa i one koji su za cijeli krug zaostajali za njim jer želio je samo jedno, pobijediti loše uvjete na stazi i završiti posljednju utrku u sezoni. U tome je uspio, došao je do bodova i na tome mu treba čestitati.

Svjesni su i u Ferrariju da im ništa nije oduzeto, trebat će zaviriti u svoje dvorište i popraviti vlastite pogreške kojih je bilo možda i previše u sezoni i okrenuti se budućnosti. Budućnosti koja ih može vratiti na vrh.

Ali i budućnosti gdje ih čeka velika borba protiv samouvjerenog klinca iz McLarena, klinca koji je postao najmlađi svjetski prvak u povijesti formule 1 - Lewisa Hamiltona.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije