Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 posto popusta na

Uživajte u Art-Kinu uz popust za pretplatnike

art1
Foto: Art Kino Croatia
1/3
22.04.2010.
u 13:23

Za pretplatnike Večernjeg lista i članove kluba Moj Večernji u Art-kinu Croatia u Rijeci uz predočenje iskaznice dajemo popust od 30 posto na sve filmove!

Bogati filmski svibanj započeo je programom "Filmovi Foto-kinokluba Jadran" i tribinom "Neprofesijsko filmsko stvaralaštvo 70-ih u radnom okruženju", a nastavlja se Danima antifašističkog filma, koji donose višestruko nagrađivani "Zemlja i sloboda" Kena Loacha, "Limeni bubanj" Volkera Schlöndorffa koji je dobio Zlatnu palmu na Cannesu 1979, antologijski "Doviđenja, djeco" Louisa Mallea, dobitnik Oscara za najbolji strani film 1981. "Posljednji metro" Francoisa Truffauta, "Kapetan Mikula Mali" Obrada Gluščevića, te dobitnik Zlatnog lava na Mostri 1966. - "Bitka za Alžir" Gilla Pontecorva, Tu je i okrugli stol "Zašto antifašizam danas?" koji moderira novinar Mišo Cvijanović.

Predstavit ćemo i ponajbolje kratke hrvatske filmove iz produkcije Kinorame: "Tulum" Dalibora Matanića,"Tri ljubavne priče" Snježane Tribuson,  "Posljednja pričest" Ivana-Gorana Viteza, "Foto atelje" Lukas Nola, te "Hotel za pse" Mirande Herceg.

Suvremene talijanske filmove možete gledati kroz Reviju novog talijanskog filma, u suradnji sa Zajednicom Talijana Rijeka, poput "Pobijediti" Marca Bellocchija ("Vincere") prikazanog na službenoj konkurenciji Cannesa, ili "Kako Bog zapovijeda" ("Come Dio comanda") redatelja Gabriela Salvatoresa,

U svibnju ćemo gledati i REEQUEERACIJA  u ART KINU CROATIA u suradnji s Queer Zagreb, a izdvajamo "Sklonište" ("Riparo") Marca S. Puccionija o dvjema ljubavnicama čiji odnos mijenja dolazak mladog imigranta te brazilske i talijanske kratke queer filmove.

Stižu nam i nagrađeni filmovi s ovogodišnjeg Etnofilma - između ostalih i nepalski "Menstruacija" (Chhau) Ramesha Khadke.

U Art-kino dolazi i najbolji dokumentarac po izboru publike na Festivalu dokumentarnog filma Encounters 2009.-film "RIP! A Remix Manifesto" web aktivista i redatelja Bretta Gaylora istražuje probleme autorskih prava u informatičkom dobu.

Ne propustite animirano remek-djelo "Fantastični gospodin Lisac" ("Fantastic Mr.Fox") redatelja Wesa Andersona, te "Gigantea" o zaljubljenom noćnom čuvaru, film  Adriana Binieza - dobitnik Srebrnog medvjeda na Berlinaleu.

Kraj mjeseca donosi program "Fernando Vicentini Orgnani-redatelj i producent" u organizaciji Udruge Filmaktiv koji u Kino dovodi i samog redatelja Orgnanija.

Svibanj donosi i kino-koncert, naime u Kino 22.svibnja stiže kultni film "Erotikon" redatelja Gustava Machatyja, uz live nastup Icon orchestra iz Praga.

Izdvajamo i STOP AND GO ANIMACIJA BY SARAH KLEIN u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom - 22 filma inovativne stop animacije različitih autora, a Kino će posjetiti i sama njujorška umjetnica i selektorica programa Sarah Klein.

Dođite i upustite se u brojne filmske pustolovine!

Vidimo se u Kinu!

http://www.art-kino.org/2008/home

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije