Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uživa u ljubavi s kolegicom

Znatno mršaviji Goran Navojec zapanjio izgledom na novim fotografijama, komplimenti samo stižu

Pula: Premijera filma "Nosila je rubac črleni" na 69. Pula film festivalu
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/10
12.01.2023.
u 11:31

Goran Navojec stigao je na premijeru filma ''Tragovi'' kako bi dao podršku svojoj dugogodišnjoj partnerici Mariji Škaričić

U prepunoj dvorani Kaptol Boutique Cinema sinoć je u Zagrebu održana svečana premijera filma ''Tragovi'', dugometražnog prvijenca redateljice Dubravke Turić u produkciji Ankice Jurić Tilić. Uz redateljicu i producenticu, premijeri su prisustvovali glumci ''Tragova'' Marija Škaričić, Nikša Butijer, Lana Barić, Tvrtko Jurić, Aleksandra Naumov, Dražen Šivak, Marin Stević i Paško Vukasović, njihovi kolege Ksenija Marinković, Sandra Lončarić, Jelena Perčin, Roko Sikavica, Mirela Brekalo Popović, Ozren Grabarić, Janko Popović Volarić, Anđela Ramljak, Jure Radnić, a pažnju okupljenih posebno je plijenio Goran Navojec koji je došao dati podršku svojoj partnerici Mariji Škaričić.

Navojec je okupljene iznenadio novim, znatno mršavijim izgledom. Inače, Marija i Goran dobro čuvaju svoju privatnost, njihovi zajednički izlasci poprilično su rijetki, a mnogi ih smatraju jednim od ''najtajanstvenijih'' parova na domaćoj sceni. Navojec je spremno pozirao fotografima na premijeri, a njegov blagi osmijeh svima je dao do znanja da se Goran trenutačno osjeća odlično u svojoj koži. 

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Na premijeri su bili i redatelji Branko Schmidt, Zrinko Ogresta, Čejen Černić Čanak i Dražen Žarković te Christopher P. Marcich i Maja Vukić, ravnatelj i pomoćnica ravnatelja HAVC-a.

„U ovom filmu zanimalo me baviti se likom žene – Anom, koja u sebi nosi jake emocije vezane uz gubitke i u stanju je zagušenosti i stagnacije, a da toga nije ni svjesna, i njezinim dugotrajnim procesom prihvaćanja i prepuštanja stvarima kakve jesu. Tragovi u kamenu koje proučava, simboli na stećcima, uličnim grafitima pomoći će joj da se oslobodi traume i napravi nove izbore. Iz vlastitog sam iskustva uzela nekoliko trenutaka i mjesta koja su na mene ostavila duboki trag i oko njih sam gradila Aninu priču”, izjavila je Dubravka Turić nakon premijere.

Naime, kao posljednji član nekada brojne obitelji, znanstvenica Ana suočava se s osobnom krizom, a antropološko istraživanje koje vodi isprepliće se s njezinim osjećajem izgubljenosti. Nizom podudarnosti, tragovi i simboli na stećcima postati će joj ujedno putokaz prema izlazu iz vlastite traume.

Uz Mariju Škaričić u glavnoj ulozi, zapažene uloge ostvarili su i Nikša Butijer, Mate Gulin, Lana Barić i Tvrtko Jurić. Uz režiju, Dubravka Turić s Danijelom Žeželjem potpisuje i scenarij, a ujedno je i montažerka filma. Direktor fotografije je Damjan Radovanović, scenografkinja je Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Željka Franulović, slikarica maske Snježana Gorup, skladatelj Jonas Jurkūnas, a dizajnerica zvuka Dubravka Premar.

"Tragovi" su premijerno prikazani na 38. međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, a potom i  u glavnom programu ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala, na Međunarodnom festivalu mediteranskog filma u Valenciji (Mostra de València) te na Black Nights Film Festivalu u Tallinnu. 

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Inače, prvi kratki film Dubravke Turić ''Belladonna'' osvojio je Zlatnog Lava – Orizzonti, nagradu za najbolji kratki igrani film na venecijanskoj Mostri 2015. godine. Dubravkin drugi kratkometražni film ''Trešnje'' premijerno je prikazan u Cannesu u sekciji ''Quinzaine des realisateurs''. Uz Kinoramu kao glavnog producenta, film ''Tragovi'' nastao je u koprodukciji s producentskim kućama Tremorom iz Litve i Corona filmom iz Srbije. 

Razvoj projekta, koji je nastajao u sklopu radionice MIDPOINT Feature Launch 2019., podržao je Hrvatski audiovizualni centar, program Kreativna Europa, a proizvodnju HAVC, Filmski centar Litve, Filmski centar Srbije, Eurimages i Hrvatska radiotelevizija.

VIDEO Fotografije naših glumaca kako kleče postale su hit na internetu, a zna se i zašto su na koljenima

Komentara 4

Avatar Dr Evil
Dr Evil
17:00 12.01.2023.

Kad je trijezan onda je tako bezvezan

Avatar Hazl113
Hazl113
12:32 13.01.2023.

Kao prvo izgleda starije, i kao drugo, bolesnije.

LA
Lana2
13:58 12.01.2023.

Ne znam.. On meni i dalje masan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije