Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
selidba u buckinghamsku palaču

Zaposlenici kralja Charlesa i Camille potpuno potreseni: 'Svi su izbezumljeni nakon što su primili ovu informaciju'

Charles III. proglašen novim kraljem
Foto: Jonathan Brady
1/9
14.09.2022.
u 13:00

Naime, to mjesto bit će zatvoreno, a oni koji nisu u mogućnosti dobiti premještaj po drugim nekretninama koje posjeduju članovi monarhije, vjerojatno će morati potražiti drugi posao.

Veliki broj zaposlenika kralja Charlesa koji su radili za njega dok je obitavao u kući Clarence mogli bi dobiti otkaz. Naime, to mjesto bit će zatvoreno, a oni koji nisu u mogućnosti dobiti premještaj po drugim nekretninama koje posjeduju članovi monarhije, vjerojatno će morati potražiti drugi posao.

VIDEO: Zaposlenici kralja Charlesa i Camille potpuno potreseni: 'Svi su izbezumljeni nakon što su primili ovu informaciju'

Zbog toga, pišu britanski mediji, mnogi se tresu od tuge i gnjeva. Da bi mogli ostati bez posla, najavljeno im je u ponedjeljak na misi. 

– Svi su potpuno izbezumljeni, uključujući i privatne tajnice i seniorski tim. Svi su radili po noći u četvrtak, a sada su primili ovu informaciju, ljudi su vidno potreseni – javlja izvor blizak situaciji. 

Kuća Clarence ima oko 102 zaposlenika i neki otkazi će nakon smrti kraljice jednostavno morati biti podijeljeni.

Glasnogovornik kuće za britanske medije izjavio je kako će se pomoći onima koji izgube posao. Nekima će naći novi posao, a svi će dobiti veliku otpremninu. Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla sele se u Buckinghamsku palaču, gdje će za njih raditi čak 490 ljudi. 

U četvrtak je, podsjetimo,  u 97. godini života preminula kraljica Elizabeta II. Britanska javnost u posljednjih je nekoliko tjedana bila veoma zabrinuta za svoju vladaricu i mogućnost obavljanja dužnosti. Naime, iz Buckinghamske palače prvo su objavili kako je kraljica pod liječničkim nadzorom u u Balmoralu u svojoj vikendici, gdje je boravila neko vrijeme, ali već ranije se nije osjećala dobro te se nije pojavljivala na eventima koje je ranije rado posjećivala. 

VIDEO Kako se kraljičino zdravstveno stanje postupno pogoršavalo nakon smrti princa Philipa, njene najveće ljubavi

 

Komentara 27

Avatar links
links
15:31 14.09.2022.

pošaljite ih u jednu od stotinjak bivših kolonija da ih oni uzdržavaju kao što su vas...

Avatar tomsom
tomsom
15:10 14.09.2022.

Dobiti će otkaz istiskivač zubne paste, peglač vezica, metač maramice u sako, čuvar kahlice itd, koga briga.

LI
liliZG
14:51 14.09.2022.

"tresu se od tuge i gnjeva" ludilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije