Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubavna priča macrona

Zaljubili su se u školskim klupama kad je on imao tek 16, a ona 40. Zbog njega je prvom prilikom ostavila muža i izazvala skandal

Second round of France's 2022 presidential election
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
1/20
26.04.2022.
u 13:44

Njegov prijatelj iz razreda jednom je prilikom otkrio kako je Macron bio njezin ljubimac u razredu

Francuski predsjednik Emmanuel Macron (44) u nedjelju je izborio svoj drugi mandat, a pored njega je, kao i uvijek, bila je njegova voljena supruga Brigitte (69). Kad je Macron tek stigao na vlast, svi su se fokusirali na tu bivšu učiteljicu. Naime, Brigitte je od Macrona starija 24 godine.

A sve je započelo još u školskim klupama gdje je gospođa Macron bila u ulozi učiteljice, a francuski predsjednik učenika. Naime, Brigitte je bila nastavnica francuskog jezika u katoličkoj srednjoj školi La Providence u Amiensu, a tada 16-godišnji Macron odmah se zaljubio u nju. Oboje su porijeklom iz Amiensa, a ona potječe iz obitelji poznatih proizvođača čokolade i slastica.

Njegov prijatelj iz razreda jednom je prilikom otkrio kako je Macron bio njezin ljubimac u razredu.

"Uvijek je njega uzimala kao primjer. Potpuno ju je šarmirao njegov talent za pisanje. Stalno je pisao pjesme, a ona ih je čitala pred razredom", rekao je Macronov prijatelj. Predsjednik je u to vrijeme sanjao da postane glumac, a ona ga je u tome poticala. Osim glume, svirao je i klavir, osvajao brojne nagrade, a i pisao je. 

No, njihova veza postala je službena kad je on navršio 18, a ona je tada ostavila svog muža s kojim ima troje djece. Brigitte je jednom prilikom priznala i da nikad ne bi ostvarila vezu da je u tome nisu podržala njezina djeca. Posljednju godinu srednje škole Macron se preselio u Pariz kako ne bi imali problema zbog svoje veze, a ona je otišla s njim. 

Nakon što je ostavila muža, postala je predmet skandala u Amiensu, posebno jer ga je ostavila zbog studenta filozofije koji tada još uvijek nije samostalno zarađivao. Njegovi roditelji bili su ugledni, no njezini su ipak bili financijski stabilniji. Nakon preseljena u Pariz, i tamo je pronašla posao učiteljice francuskog jezika i to u jednoj poznatoj privatnoj školi.

Vjenčali su se 2007. godine u poznatom odmorištu Le Touquet, u kojom ona posjeduje vilu. Par nema zajedničke djece, a ona ima uz troje djece iz prvog braka i sedmero unučadi.

Autorica biografije "Emmanuel Macron: Savršen mladić", Anne Fulda, zbog te je knjige razgovarala s njegovim roditeljima koji su joj otkrili da su u to vrijeme vjerovali da Emmanuel izlazi s Brigittinom kćeri Laurence sve dok im obiteljski prijatelj nije otkrio pravu istinu. No, kad su otkrili, ispisali su ga iz škole kako bi ih razdvojili. Šokirani roditelji molili su Brigitte da se ne viđa s njim dok ne postane punoljetan, no ona im je odgovorila da "ne može ništa obećati".

Prva dama Francuske ispričala je medijima da ju je zaprosio kad je imao samo sedamnaest godina i kad su ga ispisali iz škole, obećao joj je da će se vratiti po nju.

Inače, otkako je prva dama, Brigitte je razljutila Francuze svojim nepoštovanjem protokola, odnosno što ne poštuje običaj da supruga predsjednika uvijek stoji iza njega, ne pokraj, kako ona radi. Osim toga, zamjerali su joj i stil odijevanja, koji je po kritičarima premladenački i neprimjeren.

VIDEO>>Anđa Marić nakon godina borbe s multiplom sklerozom: "Napravila sam prve korake u sedam godina!"

Komentara 43

MT
mačak tom
14:34 26.04.2022.

Ovo nije ljubavna priča, nego bolesna priča. Radi se o dvije poremećene osobe na čelu Francuske. Ali to nije izuzetak. Kroz povijest je bilo razlih pacijenata na vlasti.

AT
atlantisind
13:52 26.04.2022.

Kad ti ovakvi bolaenici vode drzavu nije cuda da ide u 3 pm.Niko normalan nece se zaljubiti i toliko sariju zenu.

VR
vruljica
14:01 26.04.2022.

Kako nije optužena za pedofiliju? I izgleda kao lutka na napuhavanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije