Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrali joj stvari u vrijednosti 29.4 milijuna eura

Viši sud u Beogradu otkrio zašto odbija izručiti osumnjičenog za veliku pljačku kćeri najbogatije Hrvatice

Foto: instagram
1/10
03.08.2022.
u 20:10

Tamara je u srpnju na svom Instagram profilu ponudila nagradu od sedam milijuna eura za informacije o nakitu koji joj je ukraden. Uz to, ponudila je i nagradu od 25% svega što policija uspije vratiti na temelju informacija koje dobiju.

Kći bivšeg šefa Formule 1 Bernieja Ecclestonea i jedne od najbogatijih Hrvatica Slavice Radić, Tamara Ecclestone (38) u srpnju je ponudila nagradu od 7 milijuna eura za informacije koje bi ju mogle dovesti do pronalaska dragocjenih predmeta koji su ukradeni u najvećoj britanskoj provali. Kako prenosi BBC, procijenjena vrijednost ukradenog nakita, gotovine i dragulja je 29.4 milijuna eura.

Pljačka se dogodila u prosincu 2019. godine kada je njena vila u zapadnom Londonu bila jedna od tri kuće koju su opljačkali međunarodni lopovi. Stan je bio "počišćen" u 50 minuta, samo nekoliko sati nakon što je Tamara s obitelji otputovala na božićni odmor u Laponiju. Čuvari su bili na imanju i tijekom pljačke. Lopovi su prošli kroz vrt i uputili se prema sobi sa sefovima.

Trojica Talijana odgovorna za pljačku uhvaćena su u studenome 2021. te im je određena zatvorska kazna, dok četvrti muškarac Daniel Vuković koji je sudjelovao u pljački još nije uhvaćen. Policija u Londonu vjeruje kako je ista ta grupa izvršila slične zločine nad žrtvama visokog profila diljem Europe, a svi su dio međunarodne pljačkaške bande. 

Za Vukovića se vjeruje da se skriva u Srbiji, a Viši sud u Beogradu sada je za Novu.rs, otkrio zašto osumnjičeni nikad nije izručen Velikoj Britaniji. Sud je potvrdio da je zahtjev za izručenje iz Londona stigao, ali da ne postoje uvjeti da se taj zahtjev ispuni.

Kazneno izvanraspravno vijeće Višeg suda u Beogradu 15. srpnja 2021. godine donijelo je rješenje kojim se utvrđuje da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje pravosudnim organima Velike Britanije, osobe R. LJ. (Romanov Ljubomir, što je jedno od imena koje koristi Daniel Vuković) zbog vođenja kaznenog postupka pred Kaznenim sudom Westminster i Croydon.

Zbog toga što je utvrđeno da je osoba čije se izručenje traži državljanin Republike Srbije, zahtjev je odbijen. Prema Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći, kao i Europskoj konvenciji o ekstradiciji, zemlja može odbiti izručenje svoga državljanina, što je predviđeno i ugovorom koji je sklopljen između Velike Britanije i Srbije. A rješenje je potvrdio i Žalbeni sud u Beogradu 13. listopada 2021.godine. Svi koji su sudjelovali u pljački, osim Vukovića, uhićeni su i osuđeni na različite kazne zatvora. Jovanović je kažnjen s devet godina zatvora za pljačku s predumišljajem i dvije godine zbog pranja novca, odlučio je Kraljevski sud Isleworth. Donati (45) i Malteze (44) osuđeni su na po osam godina i devet mjeseci za pljačku s predumišljajem, piše Nova.rs.  

Podsjetimo, Tamara je u srpnju na svom Instagram profilu ponudila nagradu od sedam milijuna eura za informacije o nakitu koji joj je ukraden. Uz to, ponudila je i nagradu od 25% svega što policija uspije vratiti na temelju informacija koje dobiju.

- Sada ću učiniti ono što sam željela učiniti od samog početka, i to u stilu Mela Gibsona iz filma Ransom. Rado ću platiti nagradu za povrat moje ili Jayeve ukradene imovine te za hvatanje i kazneni progon Daniela Vukovića. Pomisao na te odvratne ljude, koji preturaju po svakoj sobi u mojoj kući, upadaju u moj dom, diraju moje stvari i kradu neke od meni najdragocjenijih predmeta, znači da nikada neću moći biti u toj kući s istim osjećajem sigurnosti koji sam nekoć imala - napisala je Tamara na svom Instagram storyju.

VIDEO>>Bojana Gregorić Vejzović pokazala kako izgleda kada je sama svoj frizer

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Moodleen
Moodleen
20:56 03.08.2022.

Isuse Bože, pa prošlo skoro 30 sekundi i tek sad nova bect iz otadžbine! Nebu bonus na plaću u dinarčekima, kasni se, kasni...

ZJ
Zjako
21:48 03.08.2022.

Dobio sudija bolju proviziju

ST
stomiovotreba
21:17 03.08.2022.

Srpska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije