Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica

Više ne plaču, ali na Helgin grob prijateljice i dalje nose crvene ruže

spikerice
Arhiva VL-a
27.02.2013.
u 10:00

Tijekom poslijepodneva tri će prijateljice i na misu za Helgu u kapeli sv. Barbare. – Pomolit ćemo se i misliti na nju – govori Ksenija Urličić. Prestala je plakati, no Helgin odlazak ostao je teška rana i nakon godinu dana.

Već tjedan dana razmišljam o ovome danu, još je sve tako nestvarno. Miješa mi se tuga i radost. Sretna sam jer imam dojam da je stalno među nama.

A tužna sam jer je to nepravda. Uvijek dobri i vrijedni ljudi odu prije vremena – rekla je Ksenija Urličić o prvoj godišnjici odlaska bliske joj prijateljice Helge Vlahović, koja je izgubila bitku s rakom maternice.

Zato će danas s Jasminom Nikić i Vesnom Spinčić Prelog otići na grob i svaka će voljenoj Helgi ostaviti crvenu ružu i upaljeni lampaš. Željka Fattorini neće biti s njima jer je kod kćeri u Emiratima.

Tijekom poslijepodneva tri će prijateljice i na misu za Helgu u kapeli sv. Barbare.

– Pomolit ćemo se i misliti na nju – govori Ksenija Urličić.

Prestala je plakati, no Helgin odlazak ostao je teška rana i nakon godinu dana. Dugo je trebalo da se četiri prijateljice sastanu i nastave s tradicionalnim druženjima koja je i Helga jako voljela.

Nije im, priznaju, bilo lako suočiti se s bolnom istinom da ih više nije pet nego četiri.

– Prije smo se šalile da radimo “Večere za pet”. A sada, na našim novim okupljanjima, i dalje bude pet tanjura. Četiri za nas i jedan prazan, za Helgu. Pozdravimo je tada, nazdravimo joj. Sve znamo da bi Helga bila zadovoljna vidjeti nas žive i zdrave – govori Ksenija Urličić.

Komentara 1

MA
mare0801
17:02 27.02.2013.

kakva je to žena i dama bila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije