Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva televizijska uloga

VIDEO Mate Rimac dobio ulogu u krimi seriji 'Balkanika', pogledajte kako se snašao pred kamerama

Foto: Promo
1/6
21.03.2022.
u 14:45

Serija 'Balkanika' bogata je napetom radnjom, humorističnim replikama, pucnjavom, driftom i auto potjerama koje su napokon u domaćoj kinematografiji prikazane onako kako zapravo trebaju izgledati na filmu i serijama. Posebno se ističe pojavljivanje Mate Rimca kojem je ovo prva filmska i TV uloga.

Nova kriminalistička serija ''Balkanika'', iza koje stoji mlada ekipa entuzijasta iz Livna, predvođena Lukom i Marinom Mamuzom, Ivanom Šagoljem i Zdravkom Grgićem Grgom, konačno je ugledala svjetlo dana. Serija prati livanjski trojac koji se, opterećen dugovima, baci u posao šverca migranata iz Livna preko Kamešnice u Dalmaciju, a posebno je zanimljivo to da manju ulogu, ali izrazito bitnu, u seriji ima i jedan od naših najuspješnijih poduzetnika, inovator Mate Rimac koji je rodom upravo iz Livna.

Objava prvoga trailera ''Balkanike'' privukla je veliku pozornost javnosti. Trailer je skupio više od 250.000 pregleda na YouTubeu, svi su s nestrpljenjem čekali početak prikazivanja serije koja je odmah izazvala oduševljenje kod publike.

Foto: Arena Hospitality Group

Napetu radnju kriminalističke drame s elementima humora na male i velike ekrane donosi ekipa okupljena oko popularnog YouTube kanala Jure i Mate. Kanal je dobio srebreni status na YouTubeu, a ukupno je prikupio više od 30 milijuna pregleda. Serija ''Balkanika'' veliki je produkcijski iskorak u odnosu na dosadašnji YouTube rad. Luka Mamuza i Ivan Šagolj, koji su pokrenuli YouTube kanal, oduvijek su sanjali o ovakvom projektu, a s ''Balkanikom'' se sve ostvarilo. U pet uzbudljivih epizoda serija prikazuje sudbinu Bakra i Struje, dvojice prijatelja koji se bave ilegalnim prijevozom migranata iz Livna, preko Dinare, u Hrvatsku.

Luki i Ivanu pridružili su se mnogi poznati glumci iz regije, poput Slavena Knezovića, Dragana Marinkovića Mace, Mladena Vulića, Uršule Najev, Stipe Radoje, Pere Eranovića... Posebno se ističe pojavljivanje Mate Rimca kojem je ovo prva filmska i TV uloga u kojoj glumi sam sebe te vozi automobilske potjere i driftove.

Kako se Mate Rimac snašao pred kamerama, možete kratko vidjeti u najavi od 1:48 minute.

Da sve bude vizualno besprijekorno, pobrinuo se iskusni i nagrađivani snimatelj Mirko Pivčević. Redatelj i producent serije je također Livnjak Marin Mamuza. Uz to što je ''Balkanika'' njegov debitantski rad, ujedno je ovo prva serija koja je u potpunosti snimana u Livnu, čime ekipa iz Livna ispisuje filmsku povijest ovog malog grada na samoj granici BiH i Hrvatske.

Serija je bogata napetom radnjom, humorističnim replikama, pucnjavom, driftom i autopotjerama, koje su napokon u domaćoj kinematografiji prikazane onako kako zapravo trebaju izgledati na filmu i serijama.

Balkanika donosi jedno osvježenje domaćoj publici, što pokazuju i rasprodane kinodvorane u Livnu i ostatku Hercegovine. ''Balkanika'' je velik uspjeh ostvarila na online platformi, na kojoj u samo nekoliko dana broji nekoliko tisuća pregleda. ''Balkaniku'' možete pogledati na službenoj platformi www.balkanika-gledaj.me.

VIDEO Pogledajte najbolje trenutke s dodjele Večernjakove ruže

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije