Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE GLUMITI THORINA

Velike face u borbi za glavnog patuljka u "Hobitu"

Brian Cox
Pixsell
16.11.2009.
u 15:54

U tijeku je podjela uloga za ekranizaciju Tolkienova "Hobita", a nakon uspjeha "Gospodara prstenova" malo je glumaca koji nisu spremni "zakopati se" na godinu dana na Novom Zelandu.

Jedna od najzanimljivijih uloga u Del Torovu "Hobitu" je Thorin Hrastoštit, svrgnuti kralj patuljaka koji sa svojom svitom od dvanaest pratitelja pokušava povratiti kraljevstvo od zmaja Smauga. Prve internetske glasine spominjale su kao kandidata za tu ulogu Rona "Hellboya" Perlmana, ali su u zadnje vrijeme sve brojnije glasine da Jackson i Del Toro kontaktiraju škotskog glumca Briana Coxa, čiji se glas koristio za Tolkienove priče - snimio je audioverziju "Silmarilliona" i "Legende o Sigurdu i Gudrun".

Cox je bio Hannibal Lecter u originalnom "Manhunteru" Michaela Manna, Agamemnon u "Troji", Ryker u "X-menu" i W. Abbott u serijalu o Jasonu Bourneu, i sigurno bi izvrsno odglumio hrabroga, gordog i naprasitog kralja patuljaka. Uostalom, kad je Wolfgang Petersen snimao svoju ekranizaciju Homerova epa, Jacksonov izbor glumaca za "Gospodara prstenova" koristio je za svoj ep, uzevši i Orlanda Blooma i Seana Beana, pa zašto ne bi bilo i povratne usluge? ("Troja" je prepuna dobrih glumaca - recimo, Eric Bana bi bio baš zgodan Bard iz Dolja...)

Inače, za Coxa je vezana jedna zanimljivost: dok je on glumio Lectera u "Lovcu na ljude", Anthony Hopkins je u kazalištu National Theatre glumio kralja Leara, a dok je Hopkins snimao "Kad jaganjci utihnu", u National Theatreu je Leara glumio Cox koji s Hopkinson dijeli agenta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije