Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leonarda Pavić

Upoznajte prvu ženu u Hrvatskoj koja prenosi nogomet: 'Krenula sam od nule, a sada maštam o Ligi prvaka'

Foto: Privatna arhiva
1/5
22.05.2022.
u 10:00

Ova bivša vaterpolistica, koja je boje Hrvatske branila i na Europskom seniorskom prvenstva u Barceloni 2018. godine, postala je prva žena u Hrvatskoj koja prenosi nogometne utakmice.

Prije nešto više od godinu dana sportska ekipa Arena televizije postala je bogatija za još jednu članicu, 23-godišnju studenticu novinarstva Leonardu Pavić, koja se ubrzo nakon svog dolaska na televiziju upisala u povijest sportskog novinarstva u Hrvatskoj. Naime, ova bivša vaterpolistica, koja je boje Hrvatske branila i na Europskom seniorskom prvenstva u Barceloni 2018. godine, postala je prva žena u Hrvatskoj koja prenosi nogometne utakmice.

Iako je svoju sportsku karijeru provela u bazenu, ova i naoko zanimljiva sugovornica pravi je maher i za uzbudljiva događanja na nogometnim travnjacima. Nogometni termini kao što su "ofsajd", "polu-volej" i "mrva lopta" mnogim ženama zadaju glavobolje, no ova ambiciozna komentatorica njima barata možda i bolje nego većina pripadnika snažnijeg spola i poslom koji obožava ruši sve predrasude o ženama i nogometu. - Ljubav prema sportu prisutna je još od djetinjstva. Tata je bio profesionalni nogometaš, a zajedno s mamom je brata i mene vodio na sva moguća sportska natjecanja koja su bila u blizini, tako da, ako nismo gledali kod kuće, bili smo na tribinama i navijali gledajući nogomet, vaterpolo, rukomet, atletiku, kad god je bilo prilike za to - priča nam Leonarda.

Svoje televizijsko "vatreno krštenje" imala je u prijenosu automobilskih utrka koji je trajao čak šest sati. - Najizazovnije je bilo uvjeriti ljude kako sam apsolutno upućena u sve što govorim, iako mi je to bio prvi susret s automobilizmom - iskreno priznaje Leonarda koja profesionalni uzor vidi u legendarnoj novinarki i komentatorici, pokojnoj Milki Babović. - Ona mi je bila i ostala uzor, a neostvarena želja mi je ostala napraviti intervju upravo s njom - kaže sa sjetom.

Foto: Privatna arhiva
Muški kolege u redakciji prihvatili su je odlično, a iako postoji uvriježeno mišljenje da je sport ipak "muški teritorij", Leonarda se s predrasudama nikada nije susrela. - Nisam imala takvih iskustava jer, kažem, kolege me doživljavaju kao njima ravnopravnu, nema lakšeg puta i preskakanja stepenica samo zato što sam žena. Krenula sam od nule kao i oni, radim i učim, nadograđujem se iz utakmice u utakmicu i želim tim putem ići i dalje u budućnosti - kaže.

A kada je budućnost u pitanju, ova samozatajna Dalmatinka otkrila nam je i o kojim profesionalnim izazovima mašta u dogledno vrijeme. - Bilo bi lijepo jednog dana prenositi primjerice Ligu prvaka, no svjesna sam koliko rada, truda i iskustva predstoji na putu da se jednog dana dođe do te razine - zaključuje Leonarda Pavić.

VIDEO Mišo Kovač i Jole pjevaju 'Hej, živote, što me snađe'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
10:35 22.05.2022.

Potraga za bogatim sponzorom je upravo proširena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije