Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natali dizdar za ekran

U zemlji zelenila i klifova vozila je lijevom stranom ulice, bježala od krava i tulumarila

Natali Dizdar
Foto: Privatni album
1/5
01.11.2014.
u 19:15

Pjevačica se upustila u još jednu avanturu. Kaže da bi se voljela vratiti u Irsku

Već je nadaleko poznato da pjevačica Natali Dizdar obožava putovanja. Nije joj teško zaputiti se na drugi kontinent, u zemlju u kojoj ne zna jezik, običaje, valutu, i to – potpuno sama. Ipak, ovih se dana upustila u malo sigurniju pustolovinu i posjetila ne tako daleku Irsku.

Da ne bi bilo 'preziheraški', Natali si je odmah zakomplicirala život i unajmila automobil s upravljačem na desnoj strani vozila.

Slučajan odabir

– Unaprijed sam rezervirala auto u rent-a-caru ne razmišljajući o tome kako se tamo vozi lijevom stranom, tako da je to bilo stvarno ludo i nezaboravno iskustvo – o svojoj irskoj avanturi govori pjevačica.

– Najteže mi je zapravo bilo prilagoditi se mjenjaču koji je s lijeve strane te njihovim cestama koje su vrlo vijugave i uske, nipošto prilagođene za razgovor u vožnji – smije se Natali koju problemi s prilagodbom vožnji nisu spriječili da automobilom prođe cijeli zapadni i sjeverni dio Irske.

Zemlju zelenila odabrala je sasvim slučajno. Kako kaže, htjela je otići u neku europsku destinaciju, a Dublin je imao najpovoljniju avionsku kartu u tom trenutku. I nije pogriješila u odabiru, priznaje, Irci su joj postali najdraži europski narod. – Neposredni su, iskreni i otvoreni, 'spaljeni', s golemim kapacitetom za alkohol i zabavu – kaže Natali i dodaje kako je upoznala puno zanimljivih ljudi.

– Već prvu večer završila sam na privatnom tulumu u gradskoj radiopostaji s odličnom ekipicom. Ostali smo do sitnih noćnih sati. Jednom sam, dok sam se vozila sa zapadne obale prema sjeveru, pokupila i autostopera, bekpekera iz Njemačke. Bilo je zanimljivo razgovarati s ljudima iz cijelog svijeta – prisjeća se. Što se tiče hrane, tu joj dojmovi nisu tako sjajni.

– Nisam probala irska nacionalna jela jer nisam neki ljubitelj takve kuhinje. Hranila sam se u različitim nacionalnim restoranima. Najviše mi se svidio jedan mongolski gdje si sam slažeš jelo, a osim toga, jela sam stvarno previše kruha u svim oblicima jer je tamo prefin. I, naravno, pila nezaobilazni Guinness.

Opuštena zemlja

Natali kaže kako je Irska vrlo romantična zemlja, no iako je putovala sama, nije joj žao što taj osjećaj nije imala s kime podijeliti. Ionako se planira jednom u budućnosti vratiti u Irsku. – Sviđa mi se atmosfera cijele države, vrlo je nepretenciozno, mirno, naravno, kada se makneš iz Dublina, opušteno, pozitivno i romantično. Irska je zaista zemlja dvoraca, posjetila sam ih nekoliko, a voljela bih napraviti turneju po cijeloj zemlji i sve ih obići jer su zaista prekrasni, kao i priče koje dolaze uz njih.

Dvorac uz koji sam se slikala sagradio je čovjek koji je tamo bio na medenom mjesecu. U čast ženi sagradio je taj dvorac u kojem su živjeli. Rodila mu je devetero djece, ali je umrla tragičnom smrću. Sagradio joj je mini katedralu kraj dvorca gdje su je naposljetku i pokopali.

Nikad se više nije vratio živjeti onamo. Osim romantičnih dvoraca, Natali su bez daha ostavili čarobni irski klifovi do kojih je došla sasvim slučajno.

– U jednom sam trenutku shvatila da ću potrošiti zaista previše novca pa sam se trudila izbjeći sve dodatne troškove. Da ne bih morala plaćati parking, produžila sam do nekakvih farmi i polja. Tako sam stigla na klifove Mohera sa strane suprotne onoj gdje se obično dovode turisti busovima. Morala sam preskočiti nekoliko ograda i prošetati se livadama na kojima su pasle krave. Naravno, nisam mogla znati ima li među njima i bikova pa mi nije bilo baš svejedno kad su u jednom trenu krenule prema meni. No sve je dobro prošlo. Za nagradu sam dva i pol sata šetala jednim od najljepših mjesta na kojima sam ikad bila. Sama i u najljepšem miru koji možete zamisliti – završila je svoju putopisnu priču Natali koja se nakon povratka u Zagreb odmah vratila poslu.

– Da, ovih dana zatvaramo se u studio i snimamo novi singl "Iluzionist". Glazbu sam pisala u suradnji sa svojim gitaristom Vladom Mirčetom, a riječi je napisao pjesnik iz Kraljeva Dejan Aleksić.

>>Nakon prekida s dečkom napravila radikalnu promjenu

>>Natali Dizdar prekinula s dečkom nakon više od deset godina veze

Komentara 1

ST
strsljen2013
09:12 02.11.2014.

Srušilo se drvo u šumi pored Zagreba. Morski pas napao tunu u blizini koraljnog grebena u Australiji. Na Uranu još uvijek nema atmosfere za disanje. Odoh na WC.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije