Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sulejman i osam veličanstvenih

U suvremenom izdanju najpoznatija sultanova družina oprostila se od gledatelja

sulejman
Foto: GQ
1/4
13.04.2014.
u 20:15

A Buraka Özçivita koji je igrao Bali-bega na snimanju za GQ nije bilo. Treba li uopće napominjati da su obožavateljice sa suzama u očima pitale: gdje je nestao naš Bali-beg?

Da nekim slučajem nekog od glumaca iz turske serije “Sulejman Veličanstveni” koja se prikazuje na programu RTL-a sretnete na ulici, nitko vam ne bi zamjerio da ga ne prepoznate. Kako biste i prepoznali kad smo ih naviknuli gledati u opravama karakterističnim za 16. stoljeće. No za tursko izdanje časopisa GQ, Sulejman i njegova ekipa, osmorica prinčeva i sluga s dvora, odbacili su svoje uniforme, obukli odijela, transportirali se u 21. stoljeće i osvanuli na jednoj od najdojmljivijih naslovnica popularnog magazina.

Prvi put pred istom kamerom

Halit Ergenç (Sulejman), Ozan Güven (Rustem paša), Mehmet Günsür (princ Mustafa), Aras Bulut İynemli (princ Bajazid), Engin Öztürk (princ Selim), Tolga Sarıtaş (princ Džihangir), Selim Bayraktar (Zumbul-aga), Sarp Akkaya (Atmadža) i Serkan Altunorak (Jahje Tašlidžalija) pozirali su za magazin, ali se pritom i dobro zabavljali. Ideja naslovnice bio je oproštaj od najskuplje serije u turskoj povijesti, koja će krajem četvrte sezone doći i svom konačnom kraju. U njoj ćemo vidjeti smrt sultana i njegove Hurem, a prije toga već je prikazano ubojstvo sultanova sina Mustafe. Fotografije za GQ nastale su prije prikazivanja Mustafina ubojstva (početkom ožujka), na koje ga je osudio vlastiti otac zbog sumnje da sprema pobunu. Upravo su fotografije iz časopisa na kojima su Mustafa i Sulejman izazvale najviše reakcija publike koja nije mogla shvatiti zašto je otac dao ubiti svog sina. Glumac Halit Ergenç očekivano je bio dominantna karika na snimanju, a prokomentirao je i skorašnji kraj serije.

A gdje je Bali-beg?

– Mnogi su nas pritiskali, bilo je svega, ali puno toga smo i naučili. Imam osjećaj da ova priča nikada neće završiti – rekao je Halit. No na njegovu žalost, priča će završiti i to vjerojatno sredinom lipnja, a kako Hrvatska ide ukorak s Turcima u emitiranju novih epizoda, to znači da će se i naši gledatelji od popularnog Sulejmana oprostiti netom prije godišnjih odmora.

Vesela družina na snimanju za naslovnicu travanjskog izdanja magazina GQ ispričala je kako im je na setu “Sulejmana” bilo iznimno zanimljivo, ali su rijetko imali priliku svi zajedno stati pred kamere pa su se zato na ovom snimanju igrali poput djece. Halit Ergenç i Hurem, koju je tada igrala Meryem Uzerli, a u međuvremenu ju je zamijenila Vahide Gordum, na malim ekranima pojavili su se 5. siječnja 2011. godine i od tada su ušli u domove gledatelja u 50 zemalja diljem svijeta. Koliko je serija popularna, najbolje je pokazao trend brkova koje su muškarci počeli njegovati s dolaskom Bali-bega na male ekrane. A Buraka Özçivita koji je igrao Bali-bega na snimanju za GQ nije bilo. Treba li uopće napominjati da su obožavateljice sa suzama u očima pitale: gdje je nestao naš Bali-beg?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije