Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedna iza druge

U procesiji koja je pratila kraljičin lijes Meghan i Kate bile su u zasebnim automobilima, a otkriveno je i zašto

Britain mourns Queen Elizabeth
Foto: POOL/REUTERS
1/16
15.09.2022.
u 09:00

U povorci su bili i kraljičin unuk, sin princeze Anne, Peter Phillips te Tim Laurence, suprug princeze Anne. Sudjelovao je i vojvoda od Gloucestera, princ Henry, dok su kraljeva supruga Camilla, Kate Middleton i Meghan Markle bile u automobilima koji su pratili povorku.

Kraljica Elizabeta jučer je prevezena od Buckinghamske palače prema Westminster Hallu gdje će njezin lijes biti sljedećih pet dana kako bi se građani mogli oprostiti s njom. Povorka s kraljičinim tijelom iz Buckinghamske palače krenula je u 14:22 prema londonskom vremenu, a trajala je 38 minuta.

Povorku iza kraljičinog lijesa predvodio je novi britanski kralj Charles sa svoje troje braće: princezom Anne i prinčevima Andrewom i Edwardom. U povorci su bili i kraljičini unuci te Charlesovi sinovi, prinčevi William i Harry koji su prešli preko svojih nesuglasica kako bi odali počast baki te hodali jedan pored drugoga. 

U povorci su bili i kraljičin unuk, sin princeze Anne, Peter Phillips te Tim Laurence, suprug princeze Anne. Sudjelovao je i vojvoda od Gloucestera, princ Henry, dok su kraljeva supruga Camilla, Kate Middleton i Meghan Markle bile u automobilima koji su pratili povorku.

Međutim, Kate Middleton i Meghan Markle nisu bile u istim automobilima, a sada je otkriveno i zašto. Naime, Markle je bila u automobilu sa suprugom princa Edwarda, Sophie, dok je Middleton putovala sa suprugom, kraljicom Camillom. Razlog je bio taj da je Middleton sada princeza od Walesa i udana je za princa Williama, koji je prvi u nizu za prijestolje, stoga je morala biti s kraljicom Camillom.

Kraljičin lijes od kočije do odra u Westminster Hallu unijelo je osmero ljudi, jer se radi o lijesu unutar lijesa. Kraljičino tijelo položeno je u lijes od olova kako bi se što bolje sačuvalo, a potom u lijes od engleskog hrasta koji je za nju napravljen prije više od 30 godina. Podsjetimo, Kraljica je preminula u prošli četvrtak u 97. godini života u Balmoralu u svojoj vikendici u kojoj je boravila neko vrijeme. Na tronu ju je naslijedio njezin najstariji sin Charles.

VIDEO>>Zaposlenici kralja Charlesa i Camille potpuno potreseni: 'Svi su izbezumljeni nakon što su primili ovu informaciju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije