Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna vijest

U 71. godini života preminuo cijenjeni fotograf Jasmin Krpan

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/6
30.01.2024.
u 16:52

Bio je poznat po tome što je objavljivao fotografije u Poletu i Startu, a bio je i dizajner omota albuma Azre

U Vinogradskoj bolnici nakon kratke i teške bolesti u 71. godini života preminuo je poznati hrvatski fotograf Jasmin Krpan. Njegov posljednji ispraćaj bit će na Mirogoju u ponedjeljak, 5. veljače.

Posljednji angažman bio mu je u tjedniku 7dnevno medijske kuće Motus media, a bio je poznat po tome što je objavljivao fotografije u Poletu i Startu, bio je dizajner omota albuma Azre, Višnje Mažuran (Čembalo), Aleksandra Šuteja i Stjepana Radića (Bas-bariton, Klavir), Josipa Novosela i Alojzija Sedera (Tenor, lutnja), singlice Parnog valjka (Moje dnevne paranoje).

VEZANI ČLANCI

Niz godina radio je za francusku agenciju SIPA te je Zapad izvještavao što se događalo iza željezne zavjese.

Za francusku foto agenciju SIPA Press izvještavao je o svim važnim političkim događajima u tadašnjem SSSR-u, te o sukobima na Bliskom istoku i centralnoj Americi. 1985. godine njegova fotografija sa sprovoda Jurija Andropova, generalnog sekretara KP SSSR-a, objavljena je u posebnom izdanju časopisa Time. 

Ta ista fotografija 1999. godine odabrana je u selekciju najboljih fotografija 20. stoljeća.

VIDEO Zdenka Kovačiček: 'Kći se razvela ove godine, sve je to utjecalo na moje zdravlje'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije