Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna vijest

U 67. godini preminuo je Šime Vlajki

Zagreb: Portret Šime Vlajkija, direktora marketinga Ve?ernjeg lista, 31.1.1996.
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/5
09.03.2023.
u 11:06

Početkom 90-ih godina zaposlio se u Večernjem listu gdje je bio zadužen za PR, što je tih godina bilo posve novo područje djelovanja u organizacijskoj shemi hrvatskih tvrtki

Jučer je u Zagrebu u 67. godini preminuo stručnjak za odnose s javnošću i marketing Šime Vlajki. Rođen je 23. ožujka 1956. godine u Zadru te se 1987. godine zaposlio u Večernjem listu. Bio je zadužen za PR - odnose s javnošću u Večernjem listu, što je devedesetih godina bilo posve novo područje djelovanja unutar organizacijske sheme hrvatskih tvrtki, a naročito u sustavu medijskih kuća. Kasnije je radio i u Vjesniku.

Svojim je radom Šime Vlajki pridonosio ugledu Večernjakovih akcija čiji je zadatak bio direktna komunikacija s čitateljima. Vrijedan je njegov doprinos popularizaciji akcija, od Večernjakove biciklijade, preko organizacije izbora za miss Hrvatske pa do Večernjakove ruže. Vlajki je iz Večernjaka otišao krajem devedesetih godina ostavivši zamjetan trag na području koje nije imanentno žurnalističko.

Šime Vlajki tri je puta bio u braku. Prva supruga bila mu je glumica Miljenka Androić, druga supruga je HRT-ova novinarka Tanja Šimić , a treća je bila HRT-ova voditeljica Daniela Trbović s kojom je u braku bio od 1997. godine do 2004. godine i u braku su dobili sina Lovru. Osim njega imao je još jednog sina i kći.

VIDEO:

Ključne riječi

Komentara 12

BE
beskrajniračuni
11:51 09.03.2023.

Ako je pridonosio vašem ugledu, onda je loše odradio posao.

Avatar taqa
taqa
14:35 09.03.2023.

Bogme će biti zanimljiva imovinska rasprava, 3 žene,3 djece.

BS
Blue_shirt
15:43 09.03.2023.

Prije svega , pokoj vječni daruj mu Gospodine. A kad već spominjete od kad je u novinarstvu... zašto ne spomenete i tko ga je zaposlio 1987g u Vjesniku , Stevo Maoduš. Sugradjanin i pripadnik iste manjine kao i druga supruga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije