Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvojili 73.500 kuna

U 1000. Potjeri lovac Kotiga potpuno zakazao: Izmučilo ga i pitanje o jednom slavnom Hrvatu

Foto: HRT screenshot
1/13
15.12.2020.
u 19:18

Natjecali su se Jakov, Lidija, Zdravko i Miran - kandidati koji su se upoznali u prvoj emitiranoj epizodi ovog megapopularnog kviza.

U večerašnjoj, 1000. Potjeri sudjelovali su kandidati koji su se upoznali u prvoj emitiranoj epizodi ovog megapopularnog kviza. Natjecali su se Jakov, Lidija, Zdravko i Miran.

Prvi kandidat koji je došao u dvoboj s lovcem, Deanom Kotigom na ploči bio je Jakov koji je uspio osigurati 21.000 kuna. Iduća je na redu bila Lidija, te je uspjela završiti u završnoj, te osigurala 24.500 kuna. Na ploču je nakon nje stupio Zdravko koji je osigurao iznos od 14.00 kuna te tako povećao ukupni iznos na 59.500 kuna. Sljedeći je na ploči bio Miran, te je svojim suigračima osigurao još 14.000 kuna, te su u završnu ušli s 73.500 kuna. Završnu su počeli s četiri koraka prednosti. 
U završnoj su osvojili 15 koraka prednosti. Lovac Dean Kotiga je dosta loše odigrao ovaj put te su kandidati završili čak 8 koraka ispred njega. 

Dean nije znao kako nazivamo rezultat matematičke operacije dijeljenja, a točan odgovor koji nisu pogodili ni kandidati bio je kvocijent. Mučilo ga je i pitanje " koje godine je Wojciech Jaruzelski proglasio izvanredno stanje u poljskoj, a točan odgovor bio je 1981.

Nije znao ni odgovor na pitanje o imenu zastarjelog naziva za kazneni udarac, elder što je penal u nogometu.
Koji je nebeski putnik lako odskakivao i opet u nebo plivao u Vidrićevom Pejsažu, točan odgovor bio je mjesec. Nije znao ni koji je bio Kukočev nadimak u NBA-u zbog načina na koji je posluživao igrače, a točan odgovor je waiter ili konobar.  Zbog njegovog lošeg nastupa kandidati iz prve emisije otišli su doma bogatiji za 73.500 kuna. 

O jubilarnoj epizodi oglasio se i urednik Igor Grković.

 - Veliko je ostvarenje što smo došli do 1000. emisije - pa bih ponajprije čestitao cijeloj programsko-tehničkoj ekipi koja je više-manje na okupu od početka emitiranja kviza 2013. U tom razdoblju nije zaokružen samo dio kvizaškog, već i dio jednog životnog ciklusa popraćenog dolascima, ali i neminovnim, tužnim odlascima. Sad kad smo došli do 1000. emisije prvi nam je cilj zaokružiti desetljeće s Potjerom u udarnom televizijskom terminu. S obzirom da gledatelji traže: „Još!“, na dobrom smo putu da dostignemo i taj cilj.

Što se tiče natjecatelja, zanimljivo je da nitko od njih do 1000. emisije nije uspio pobijediti u Potjeri, pa smo ih ponovno mogli sve bez iznimke ugostiti i u ovoj jubilarnoj emisiji. U njoj su osvojili novac pa su na taj način i oni u igračkom smislu zaokružili jedno dugo putovanje. Čestitke i njima na dobroj izvedbi! - kazao je.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

ST
Starilav
19:49 15.12.2020.

Ništa čudno, taj je i do sada mnogo puta pao na pitanjima iz hrvatske povijesti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije