Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV NA BOJKOT U Zagrebu, Rijeci i Zadru prikupljani potpisi za ukidanje emisije Nove TV:

‘Trenutak istine’ manipulira građanima

21.02.2009.
u 16:30

– Dokad će se u televizijskim emisijama prodavati ljudi i ljudske traume za jeftinu zabavu? – pita Ana Karlović iz Hrvatskog psihološkog društva, koje je danas od 10 do 14 sati u Zagrebu, Rijeci i Zadru skupljalo potpise za peticiju kojom se traži ukidanje emisije “Trenutak istine” Nove TV te humanost i etičnost u medijima. Peticija će se predati Vijeću za elektronske medije.

Nepouzdanost poligrafa, smatra Ana Karlović, ostavlja “Trenutku istine” prostor za malverzaciju i uskraćivanje većih iznosa novčane nagrade. Kampanja “Ugasi loš program i upali svoj stav!” organizirana je u sklopu Tjedna psihologije (16. - 22. veljače) za kojeg Hrvatsko psihološko društvo poziva na bojkot svih reality showova, ponižavajućih “kvizova” i vijesti crne kronike.

– Natjecatelji “Trenutka istine” upoznati su s pitanjima koja im mogu biti postavljena i slobodni su odustati u svakom trenutku. Sami određuju razinu intime koju žele iznijeti i nema govora o njihovoj zloporabi. Velik je broj njih zadovoljan osvojenim iznosom – kaže glasnogovornica Nove TV Vedrana Cvetko.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije