Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dreft fashion week

Treća večer revija u znaku Ivane Popović i londonskog Tramp in Disguise

drefto fashion week
Foto: Pixsell
1/28
23.11.2013.
u 11:34

Nakon Ivane svojim je modelima Iggy Popović proslavio 20-godišnjicu svoga rada. Nadahnule su ga, kaže, koje su ga čuvale 80-ih godine, osobito teta Marijana sa svojim šišmiš-rukavima, suknjama-hlačama, ili onima od kućno "farbane" sanitetske gaze.

Kako je i obećala, treće je večeri Drefta Fashion Weeka Zagreb, Ivana Popović dokazala da se primila škara napuštajući svoj skulpturalni način oblikovanja tkanina u nosivu formu. No ne do kraja! Fine crne haljine i haljinice s koso krojenim završnim volanom kao lajtmotivom bile su pravo osvježenje u Ivaninoj radionici. I opet je Ivana na pistu poslala "svoju kopiju", svoju kćerkicu koja se kao sve curice izborila za štikle kojima je hrabro imitirala odrasle modne tete.

Nakon Ivane svojim je modelima Iggy Popović proslavio 20-godišnjicu svoga rada. Nadahnule su ga, kaže, tete koje su ga čuvale 80-ih godine, osobito teta Marijana sa svojim šišmiš-rukavima, suknjama-hlačama, ili onima od kućno "farbane" sanitetske gaze. Prvi model bile su ultra seksi gaćice i šišmiš-bluzica, pa se dalo svašta pomisliti o teti Marijani. Iggyjevi modeli, osobito odlične haljine, bili bi još bolje ocijenjeni da nije bilo lošeg stylinga, remenja i bezveze sparenih ogrlica, makar se to nekad baš tako nosilo.

Odlična je kolekcija za ljeto 2014. londonske dizajnerice branda "Tramp in Diguise" Sini Moilanen. Njezin povratak u prošlost i supermoderno korištenje modne povijesti imalo je i svoju finu dizajnersku stranu i humorističnu notu s modelom koji su kritičari u publici nazvali "Marija Antoaneta voli disco". Svojom androginom kolekcijom Simone Manojlović pokazala je kako je moda pitanje koncepta, a ne samo pojedinačno dizajniranih ideja.

Ana Kujundžić u svom je pak fantasy-konceptu na haljinama oblikovala svoj fantastični bestijarij, nemilice trošeći ruke da bi kolažirala male dijelove od grube tkanine ili plastike. Kraj večeri pripao je eko-svijetu londonskog branda "Phannatiq" Anne Skodbo. Prirodnim i biljnim pigmentima obojenim materijalima fluidno je oblikovana počast svijetu s ruba Londona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije