Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završnica DFWZ-a

Toni Rico nakurnjacima na pisti protiv stanja u modi i u državi

dreft fashion week
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/11
24.11.2013.
u 17:07

Večer je završila kolekcijom Marije Cvitanović od koje očekujemo da okupi mladu dizajnersku ekipu kako glumica Ankica Dobrić ne bi bila jedina žena u prvom redu u njenoj haljini.

Zašto najmoćnija žena u svijetu mode Anne Wintour, urednica američkog Voguea, voli londonski duo Hemyca, jako nas je zanimalo zadnje večeri Dreft Fahion Weeka Zagreb, kad su Helen Clinch i Myra Nigris pokazali umijeće. Prozirna tkanina dograđena štapičastim dezenom bila je lajtmotiv modelima bez puno boja. Zamijetili smo i modele čije je rubove pokvario preteški kožni materijal. No “gazda” večeri bio je Hvaranin Toni Rico, gnjevan na situaciju u Hrvatskoj i u modi. Nedavno je bio u Legradu i naučio plesti šiblje kod Drageca i Vlade. A onda mu je sinulo: na pistu će poslati desetak zgodnih muškaraca odjevenih samo u bijele gaćice i staviti im pletene nakurnjake. Čak im je nokte nalakirao poput hrvatskog grba, opasao ih trobojnim vrpcama. Sve je to popratio guslar. Posjetitelji su bili blago konsternirani, pa zaključili kako su dečki na pisti stvarno zgodni. Sve je ipak izgledalo prilično primitivno...

Pozdravili smo povratak stare kvalitete Artiđane dopunjene odlično dizajniranim kutijama-torbama Kristine Fazinić. Bilo je zabavno i u završnici revije Vjere Vilicnik, dizajnerice koja je odrasla u Retkovcu, a onda na Marangoniju ispekla zanat. Vjera je svoje gimnazijske kolegice dopremila na pistu. To je pojačalo retro dojam kolekcije pun ručnog rada, čiju kvalitetu Vjera zahvaljuje bakinu utjecaju i pariškom školovanju.

Večer je završila kolekcijom Marije Cvitanović od koje očekujemo da okupi mladu dizajnersku ekipu kako glumica Ankica Dobrić ne bi bila jedina žena u prvom redu u njenoj haljini. Svoj brand “Marka” Marija je ovaj put posvetila običnoj ženi. Inspiraciju je našla u obitelji. No to ne znači da i materijal može biti toliko “običan” da izgleda krajnje jeftino čak i kad je spajan s finijim štofom. .

Komentara 4

AL
Alkana
21:50 24.11.2013.

Idiotizam! Tko to plaća? Tko to gleda? Jadnici

NT
nije_to_samobor
09:26 25.11.2013.

Javno glasilo bi trebalo pokazati bar trunku odgovornosti prema djeci kojima je sadržaj ovih stranica lako dostupan!!

TY
Typo
08:41 25.11.2013.

Čega se pametan stidi, budala se ponosi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije