Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
održao čak 2 koncerta

Tonči Huljić oduševio koncertom u centru Beča: 'Moji snovi nemaju granice'

Foto: Goran Žužul
1/4
21.06.2023.
u 12:33

Bečanima i njihovim gostima Huljić je predstavio crossover repertoar oplemenjen novim pjesmama s obzirom na novi dvostruki CD i nove obrade pjesama poput Marije Magdalene i Suze Biserne

Tonči Huljić u centru Beča zatvorio je dio gradskog parka ispred kultnog dvorca Kursalon Hübner te održao čak 2 koncerta - jedan za diplomatski zbor, a drugi za gledatelje. Na kultnoj lokaciji i jednoj od glavnih turističkih atrakcija godišnje se održi više od 500 koncerata klasične glazbe, čast da bude među njima ovog je ljeta pripala jedinstvenom hrvatskom autoru i glazbeniku:

"Čovjek negdje postavi granicu svojih snova, a ono što je meni bitno je da moji snovi nemaju granice bez obzira na godine", rekao je Tonči Huljić.

VEZANI ČLANCI:

Bečanima i njihovim gostima Huljić je predstavio crossover repertoar oplemenjen novim pjesmama s obzirom na novi dvostruki CD i nove obrade pjesama poput Marije Magdalene i Suze Biserne.

Tisuću je gledatelja tako imalo prilike uživati u djelima koje je Huljić pisao za kvartet Bond, Maksima Mrvicu, Xeniu Wild – sve izvođače koji danas imaju svjetske karijere.

U sličnom su repertoaru 2019. godine mogli uživati gledatelji prepunom zagrebačkom Tomislavcu. Bazni zvuk repertoara temelji se na zvuku Madre Badesse što znači da su prisutni i harmonika i mandoine te buzuki koje sviraju vrsni instrumentalisti, ali i novi suradnici Viktor Espinola i Vishwa Mohan Bhatt.

U Beču su gosti koncerta bili Jelena Rozga s instrumentalnom verzijom svoje pjesme Suze Biserne, te Petar Grašo s klapskom verzijom Providence.

Ovo je tek početak priče Huljića i Beča, naime već sljedeće godine u ovo vrijeme dogovara se izvedba njegovog drugog projekta - pop Mise Mediterane. Misu dogodine očekuju i izvedbe u sjevernoj Americi, dok će južna Amerika imati priliku čuti Huljićev crossover repertoar.

VIDEO Nikolina Pišek o svađi koja je podijelila hrvatsku estradu: 'Ne volim spominjati to ime'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije