Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi izazov

Tomislava Gudelj novo je lice Dnevnika u podne, a uzor joj je Goran Milić

Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
15.09.2017.
u 19:47

U novoj ulozi Tomislava Gudelj izmjenjivat će se s kolegama Dajanom Šošić, Ivanom Dorianom Molnarom i Igorom Dunajem

Najprije je radila u mozaičnoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska, a prvi zadatak dobila je 1. travnja te je, kad ju je urednica pozvala na zadatak, mislila da je riječ o – prvotravanjskoj šali.

Od idućeg tjedna sjedate na stolicu podnevnog Dnevnika HRT-a? Jeste li uzbuđeni i kakva su očekivanja?

Dnevnik je kruna novinarstva – to je stav s kojim krećem u projekt. Naravno da sam uzbuđena, ali pozitivno. Jedva čekam da krenu prve emisije. Veselim se učenju i stjecanju novog iskustva. Čast mi je da sam dobila priliku raditi na ovako velikom projektu te se nadam se da ću ispuniti očekivanja, opravdati povjerenje nadređenih, ali i da će me gledatelji dobro prihvatiti.

Kako ste se zatekli u novinarskim vodama te otkud zanimanje za političke teme?

Novinarstvom se bavim 10-ak godina, još od studentskih dana. Tražila sam posao uz koji ću moći studirati i koji će mi biti zanimljiv i zabavan. Mislim da je jako bitno da iskreno volite svoj posao jer na njemu provedete pola života. Sve vrste novinarstva lijepe su na svoj način. U političkom novinarstvu veća je neizvjesnost i dinamika. Izazov je doći do svih potrebnih informacija na vrijeme. Veći je adrenalin.

U kojem segmentu novinarstva najviše uživate?

Najviše volim reporterstvo. “Tomislava, dolazi na televiziju! Hitno moraš izaći na teren” – jedna je od meni najdražih rečenica.

Imate li tremu od programa uživo u Dnevniku?

Imam malu tremu prije prve emisije. Mislim da je to znak da mi je stalo. Dobro ću se upoznati s temama, pripremiti papire i osmijeh – to su mi jedina oružja u borbi protiv nepredviđenih situacija.

Goran Milić vam je uzor? Što vas najviše fascinira u njegovoj karijeri?

Ono što me kod Gorana Milića fascinira jest vještina da svaku temu može učiniti zanimljivom i približiti je gledateljima.

Rodom ste iz Slavonskog Broda – u kakvom su vam sjećanju dani iz djetinjstva?

Doslovno cijeli dan sam provodila vani u igri s prijateljima. Osim za vrijeme rata – tih godina smo se igrali u podrumima.

Jeste li morali “brusiti” izgovor s obzirom na to da mnogi kažu kako Slavonci imaju najpravilniji izgovor od svih regija Hrvatske?

Uvijek ima prostora za napredak. Pravilan izgovor, dikcija, disanje, stav – to su samo neki od elemenata pravilnog govora koje treba stalno vježbati, inače slabe.

Imate li još nekih profesionalnih želja za budućnost?

Želja mi je upijati što više znanja i vještina, te za 5 ili 10 godina biti bolja u svome poslu. Bilo bi mi zaista drago da uspijem dodatno iskustvo stjecati i na nekim stranim medijima. To mi je velika želja.

Kako biste se ukratko opisali privatno, imate li hobije, kako provodite slobodno vrijeme...?

Obožavam gledati dokumentarne filmove, povijesne serije i čitati biografske knjige. Uživam u druženju s prijateljima, ali novinari često, zbog prirode posla, u slobodno vrijeme vole ostati u četiri zida. Rekreacija mi je bitna pa pokušavam barem jedan-dva puta tjedno odraditi nekakav trening.

Komentara 15

BR
Brandfackel2
21:34 15.09.2017.

Mala, s obzirom kako se napreduje na JRT-u , vjerojatno nikad više u životu nećeš normalno prrdnuti, analni otvor bit će ti takvog promjera da će se čuti samo mlaki "huuuuu"....

MI
Mislavsamoja
05:50 16.09.2017.

Na djelu je devastacija Dnevnika, tradicije kojom se javna televizija mogla istaknuti u odnosu na komrcijalne. Ovo su čitači i nikako im čitanje u Dnevniku nije kruna karijere. Farkaš i Posavac su Dnevniku dali sadržaj , vjerodostojnost i europski štih.h. Grda pogreška, zvat ćete ih ponovo !

MA
mar06mir
22:54 15.09.2017.

E baš Si našla pravi uzor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije