Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o ukidanju hit showa

Tolja progovorio: Ekipi je serviran presedan, a meni medijski linč!

tolja (1)
Foto: HTV
1/5
Autori: , tli/VLM
30.01.2013.
u 15:25

U svim medijskim natpisima cijela se odgovornost za neuspjeh prve emisije svaljuje na mene i općenito kreativni tim, a ne na sam HRT, zgraža se Tolja

Nakon što su čelnici s Prisavlja odlučili ukinuti "Hit show" voditelja Marka Tolje nakon samo jedne emitirane emisije, pjevač nam je poslao priopćenje u kojem se očitovao oko iznenadnog ukidanja televizijskog showa. Donosimo ga u cijelosti.

– Ovim putem želim se očitovati o cijeloj situaciji oko ukidanja televizijskog showa "Hit show Marka Tolje". Moram priznati da je to bio show, ali, nažalost, najmanje Marka Tolje. Prihvatio sam poziv biti dio emisije koja se bavi glazbom i koja će ponovo vratiti hrvatsku glazbu i njezine izvođače u primetime televizijskog etera. Apsolutno prihvaćam sve konstruktivne kritike na moj voditeljski debi i smatram da je moj doprinos ovom projektu u tom smislu mogao biti bolji te je bilo prostora za napredak u daljnjim emisijama. Nažalost, tu šansu nismo dobili. Umjesto toga, cijeloj ekipi showa serviran je presedan – ukidanje projekta nakon samo jedne emisije, a meni osobno i medijski linč!

Kao i uvijek do sada u karijeri, odgovorno stojim iza svojih postupaka. U slučaju emitirane emisije moja odgovornost je ograničena na izvođenje zadanog scenarija u već unaprijed zadanom konceptu projekta u režiji uredništva HRT-a. Iskreno, prepustio sam se ljudima s dugogodišnjim televizijskim iskustvom te zanatski i profesionalno odradio svoj zadatak.

U svim medijskim natpisima cijela se odgovornost za neuspjeh prve emisije svaljuje na mene i općenito kreativni tim, a ne na sam HRT. Osobno ne shvaćam kako je uopće moguće da je show, od kojega sada neke odgovorne osobe na televiziji dižu ruke i zgražaju se nad njim, emitiran. Pri tome bih želio naglasiti da je emisija snimljena u ponedjeljak 21.1., a emitirana tek u petak 25.1. Smatram da su svi odgovorni imali dosta vremena da se očituju i da se, na kraju krajeva, spriječi emitiranje ako "show nije opravdao očekivanja" – kako stoji u priopćenju HRT-a.

Zahvaljujem se svim suradnicima na marljivom i predanom radu. Još uvijek vjerujem da je ovaj show mogao biti kvalitetna, svježa i zabavna emisija koja bi u konačnici promovirala hrvatsku glazbenu scenu čije sam dijelom i sam.

Lokas: Ovo je medijski linč dignut na razinu prvorazrednog političkog skandala

Osim Tolje priopćenje je poslao i kreativni producent emisije Joško Lokas i iznio svoje viđenje situacije. U  cijelosti vam prenosimo sadržaj njegova pisma.

– Povodom nevjerojatnog medijskog linča koji je dignut na razinu prvorazrednog političkog skandala, a u ovom slučaju radi se o emisiji iz zabavnog programa, a u kojem se često spominjem proteklih nekoliko dana, odlučio sam se obratiti svim medijima iako mi je savjetovano da to ne činim i da, kako su rekli “ne talasam” nešto što će u sljedećih nekoliko dana biti stara vijest. Također me ne zanima ni tapšanje po ramenima u kojem nam se govori kako smo kolateralne žrtve borbe za pozicije unutar HRT-a, a na kojem se uskoro trebaju dogoditi unutarnja pozicioniranja.

Kako sam i sam bio djelatnik HRT-a te stvari mi ponekad djeluju kao dobro napisan scenarij neke HBO serije. Isto tako ne vjerujem da je utjecaj na medije toliki da se zbog gostovanja grupe Let 3 ili bušenja kondoma ovaj show ukida. Ne vjerujem u to!  Jednom sam se već našao u toj situaciji i danas osjećam žaljenje što se i tada također nisam oglasio. Kako svi tekstovi u novinama mene direktno i na svakojake načine vezuju uz emisiju odlučio sam prvi put zaštiti sebe, ako je to uopće moguće, od svih krivih, a ponekad i zlonamjernih članaka koji su napisani proteklih nekoliko dana. Ti svi članci mene osobno diskreditiraju kao autora i urednika vlastitih emisija koje proizvodim i od kojih živim, ali u ovom slučaju to nije tako.

U emisiju “Hit show Marka Tolje” pozvan sam kao kreativni producent, ali kako takva funkcija u troškovniku za vanjske suradnike ne postoji, stavili su me u najbližu moguću sadržaju, a to je u ovom slučaju bio scenarist.  Dakle, nisam autor, niti je po mojoj ideji nastao show, nisam ni urednik, a nisam ni scenarist u naravi, barem ne što se tiče prve emisije. Kako se iz ovog teksta ne bi iščitalo moje “pranje” od emisije progovorit ću i o tome. Izuzetno mi je bilo drago kada su me pozvali da surađujem kao dio kreativnog tima u emisiju “Hit show Marka Tolje” jer osobno smatram da je Marko izuzetno talentiran glazbenik s kojim se moglo jako puno napraviti i u televizijskom smislu. Žao mi je što to neće dokazati kroz ovaj show jer ni njemu nije bila ugodna uloga u kojoj se našao. Zadani koncept u kojem smo se svi našli navodno je bio odobren od svih struktura, a na nama je bilo samo da ga uvežemo u suvislu cjelinu.

Meni osobno emisija je bila dobra, ne vrlo dobra, niti odlična. Samo dobra, ali s potencijalom da postane odlična. Osobno mislim da je odluka o ukidanju vrlo neprofesionalna s obzirom na duge pripreme i novac koji je namijenjen showu. Također mislim da je vremena za reakciju bilo na pretek s obzirom da je od dana snimanja i prve montaže do dana emitiranja bilo 4 dana. Potpuno svjesni pogrešaka koje su bile vidljive na prvoj emisiji to nije način, i za njihovo ispravljanje uvijek postoji druga emisija. Nakon toga mogli su s njom što god su htjeli.  Na koncu, ova emisija trebala je poslužiti kao pilot, a ne kao prva.

Kao dio kreativnog tima i osobno osjećam se odgovoran za domene u kojima sam sudjelovao, ali ne i one koje mi se pripisuju. Zahvalio bi se pritom i svim suradnicima koji su sudjelovali na projektu i izuzetno profesionalno odrađivali svoj posao te smo svim tehničkim zamislima podigli nivo emisija na HRT-u za razinu više.

Molim vas da ovaj tekst objavite u cijelosti kako bi dobili adekvatan prostor onome kojim ste nas nažalost u proteklih nekoliko dana prikazivali kao direktno odgovorne za sve što se dogodilo oko spomenute emisije.

Srdačan pozdrav,

Joško Lokas

>>Nakon samo jedne emisije HTV ukinuo Toljin 'Hit show'

Komentara 40

Avatar patkovic
patkovic
22:00 30.01.2013.

meni je to bilo extra dobro osim kad je tolja zapjevao neku imitaciju a vrhunac je neponovljiv nastup i produkcija LET3

JA
JackRussell
09:08 31.01.2013.

stjega@ ne znam jer se samo praviš glupim ili si stvarno glup, međutim, kako možeš znati da je taj show bio bolji od bilo čega na televiziji kad si priznao da ga nisi gledao? smiješan si...

SI
sol i kapulica
22:45 30.01.2013.

Ko je taj čovjek? "drug tito"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije