Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za kampanju

Thom Yorke: Tužit ću ser... Camerona ako uzme moju pjesmu

radiohead (1)
Reuters/PIXSELL
17.01.2013.
u 20:56

Ne mogu reći da previše uživam u pomisli da neki bankari li čak David Cameron uživa u našoj glazbi. Ali što ja tu mogu i uostalom koga briga. Sve dok moje pjesme ne koristi u političkim kampanjama, ne zanima me, kazao je Yorke

Frontmanu Radioheada Thomu Yorkeu ne sviđa se pomisao da bi britanski konzervativci u svojoj političkoj kampanji mogli koristiti neku od njegovih pjesama. Stoga je najavio da će \'\'tužiti tog ser... Camerona\'\', ako se to dogodi, javlja The Independent.

- Ne mogu reći da previše uživam u pomisli da neki bankari li čak David Cameron uživa u našoj glazbi. Ali što ja tu mogu i uostalom koga briga. Sve dok moje pjesme ne koristi u političkim kampanjama, ne zanima me. No tužit ću ih ako tako nešto pokušaju - kazao je Yorke u intervjuu danom Dazzel&Confusedu povodom izlaska \'\'Amoka\'\', prvog albuma njegova drugog benda Atoms For Peace koji bi se 25. veljače trebao naći u prodaji.

44-godišnji glazbenik i svakodnevni praktikant joge time je aludirao na slučaj korištenja pjesme \'\'Everybody\'s changing\'\' u kampanji 2010. godine. Konzervativci su tada hit grupe Keane neovlašteno upotrijebili u prikupljanju glasova. Razbjesnilo je to bubnjara Richarda Hugesa koji je putem Twittera izrazio šokiranost i potvrdio da nije simpatizer torijevaca.

>>Članovi Radioheada i RHCP-a osnovali Atoms for Peace

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije