Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emotivan koncert u Lisinskom

Tedi Spalato odao počast velikanima koje smo izgubili, pjevao je za Massima, Cocu i Olivera

Zagreb: Tedi Spalato nastupio  u Lisinskom
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/13
16.04.2023.
u 14:35

"Ovo je večer glazbe", poručio je Tedi odmah na početku svog koncerta u Lisinskom. Slaveći upravo glazbu, svoju veliku ljubav, Tedi je izveo pjesme s novog albuma "Ime mi je nevažno" uz spektakularnu pratnju Orkestra Gorana Rukavine

Sinoćnji koncert pod nazivom "Ime mi je nevažno" predstavio je Tedijev istoimeni album stavljajući naglasak, baš kao što ime daje naslutiti, na dobru glazbu i prijateljstva koja su se rodila iz nje. Uz pratnju Orkestra Gorana Rukavine te odlične goste, zagrebačka je publika u Lisinskom imala priliku uživati u novim, ali i u prokušanim starijim hitovima u atmosferi koja će se još dugo pamtiti.

Večer odlične glazbe

"Ovo je večer glazbe", poručio je Tedi odmah na početku svog koncerta u Lisinskom. Slaveći upravo glazbu, svoju veliku ljubav, Tedi je izveo pjesme s novog albuma "Ime mi je nevažno" uz spektakularnu pratnju Orkestra Gorana Rukavine. Publika je glasnim pljeskom iza svake pjesme, a naročito hitova "Ime mi je nevažno" i "Slomljena krila", potvrdila sve pohvale Tedijevog nedavnog rada, kao i nominacije za Porin koje su se njegovom uratku nasmiješile.

Kao i uvijek, ovaj skromni glazbenik sve je pohvale želio podijeliti s drugima. Tako je na koncertu našao priliku istaknuti glazbenike, ali i tekstopisce, aranžere, producente koji su ga oblikovali kao čovjeka i glazbenika te su s njim, ujedinjeni u ljubavi prema glazbi, stali iza nekih njegovih hitova. Prisjetio se i velikana Vinka Coce, Olivera Dragojevića i Massima te je njima u čast s publikom zapjevao "Vidi li se šta odozgar", "Tko sam ja da ti sudim" i "Da mogu".

Glazba i prijateljstvo

S obzirom na to da je Tedijev rad protkan suradnjama i prijateljstvom, na pozornici su mu se pridružili i dragi gosti. S grupom Pavel osvojio je Porin 2021. za "Ne daj na nas" u kategoriji najbolje vokalne suradnje, a sinoć je istu pjesmu s Tonkom i Aljošom Šerićem izveo za oduševljenu publiku. Par mu je napravio i malo iznenađenje, s obzirom na to da Tedi nije mogao doći na dodjelu, taj su mu osvojenu statuu Porina donijeli na koncert. Kada se govori o savršenoj suradnji, valja istaknuti i onu s Antom Gelom. Na akustičnim su gitarama izveli "Marinera" u flamenco-fado varijanti.
 

Zadnji dio koncerta u Zagreb je donio dašak Dalmacije. Složnim glasovima klapa Berulia s Tedijem je otpjevala hitove čije stihove i svaki takt publika vrlo dobro zna. "Dalmatinsko pismo moja", "Konoba", "More snova", "Sve ću preživit" do fantastičnog vrhunca s pjesmom "Dalmatino, povišću pritrujena" – za publiku će to ostati nezaboravni doživljaj, za antologiju hrvatske glazbe.

Ništa manje nije bilo ni za očekivati od glazbenika koji je za snimku svog prvog solističkog nastupa u Lisinskom 2001. osvojio Porin za najbolji album zabavne glazbe. Velik je uspjeh bio i Tedijev koncert "Sve ću preživit" u Lisinskom iz 2018. koji je ovom splitskom pjevaču, ali i publici posebno draga uspomena. Unatoč svim uspjesima koji ga prate, Tedi je i dalje ostao svoj, ostao skroman te za kraj poručio "Hvala svima od srca na ovom doživljaju, bila mi je velika čast!" Nada se da će ovo moći uskoro ponoviti, baš kao i publika.

VIDEO Žena za kojom su 80-ih uzdisali svi iznenadila je priznanjem da voli žene, a i danas izgleda sjajno

Ključne riječi

Komentara 1

MI
MiljenkoTravić
09:14 17.04.2023.

Tedi Spalato stvarno je inspiracija. Slušao sam ga jednom live i vjeruje da je inspirirao mnoge koji su sumnjali u svoj glas i držali ga samo u svojoj tuš kabini. Šteta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije