Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve pripada kćeri

Tatjana ima i vrijednu kuću u Dubrovniku, a i nju je zaštitila na isti način kao i stan u Zagrebu

Foto: Instagram
1/16
27.10.2023.
u 11:00

Tatjana je kuću u Dubrovniku kupila prije šest godina od tvrtke Adriatik iz Dubrovnika. Nju je, kao i stan u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu koji joj je pripao nakon razvoda s Ivaniševićem, prepisala na kćer Amber Mariju Ivanišević (20), koja ima pravo korištenja nekretnine

Prošli tjedan naš proslavljeni bivši tenisač Goran Ivanišević (51) otkrio je na društvenim mrežama da od bivše supruge Tatjane Dragović (45) putem suda i nekoliko tužbi traži novac koji je zaradio prije i nakon braka. Objavu su prenijeli svi domaći mediji, a nakon toga ju je umirovljeni tenisač obrisao. O ovoj temi istraživao je i magazin Nacional koji je otkrio da je Ivanišević tužio suprugu u nekoliko navrata te da je sud Tatjani blokirao svu imovinu. Napisali su i kako je Goran pokrenuo više postupaka da bivšoj supruzi oduzme dio imovine koja joj je pripala na temelju njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma. Uz to, postupak je navodno pokrenuo i protiv kćeri A. M. I. te traži polovicu stana koji joj je darovala Tatjana. 

Tu se, naime, radi o stanu od 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu koji je, prema informacijama iz ugovora, kupila 2004. godine od Pere Lozice. No, Tatjana ima i kuću u Dubrovniku. Iz Konavla je, inače, njezin partner Vlaho Arbulić (33), s kojim ima kćer Luce.

Kuća se nalazi u dubrovačkoj Ulici Bernarda Shawa, u blizini Staroga grada, u zelenilu, navode 24 sata. Parcela je površine veće od tisuću četvornih metara, a prema službenim zemljišnoknjižnim podacima, riječ je o dvije stambene zgrade i još jednom pomoćnom objektu koji su okruženi dvorištem sa zelenilom.

1/30

Tatjana je kuću, koja je službeno upisana na dvije odvojene parcele, kupila od tvrtke Adriatik iz Dubrovnika prije šest godina. Nju je, kao i stan u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu koji joj je pripao nakon razvoda s Ivaniševićem, prepisala na kćer A. M. (20), koja ima pravo korištenja nekretnine, a u slučaju sporova, pravo vlasništva nosi njezina sestra Ivona Dragović, koja je prijavljena u Dubaiju.

Međutim, važno je napomenuti da Ivanišević od nje traži samo dio stana u Zagrebu koji joj je pripao nakon razvoda, a kuću u Dubrovniku Tatjana je kupila nakon razvoda stoga ta nekretnina nema veze s Ivaniševićem.

Ivona Dragović prvo je u rujnu prošle godine upisala pravo prvenstva vlasništva nad dubrovačkom nekretninom, a 24 sata pišu da je razlog što je sa sestrom potpisala ugovor o pozajmici čak dva milijuna eura.  Ako bi netko probao ovršiti nekretninu ili kupiti, Ivona ima prvenstvo i tako je nekretnina "zaštićena". Ivona je upisala na isti način i pozajmicu Tatjani na stan u Dalmatinskoj, ali tamo se radi o 1,5 milijuna eura, što znači da je Dragović prije godinu dana uzela od sestre 3,5 milijuna eura pozajmica koje mora vratiti do 2030. godine. Nakon tog ugovora, Tatjana je prepisala cijelu nekretninu na kćer, no kao i sa stanom u Zagrebu, u taj ugovor je uglavljeno da Tatjana ima pravo "plodouživanja", odnosno korištenja nekretnine.

Podsjetimo, tjednik Nacional objavio je nove poruke koje su navodno razmjenjivali bivši supružnici te navode kako je bivši tenisač vrijeđao bivšu suprugu te da ga je ona prijavila i za obiteljsko nasilje. Kako se navodi u Nacionalu, radi se o porukama iz 2021. godine u kojima su bivši supružnici raspravljali o međusobnim odnosima, a onda je Ivanišević počeo vrijeđati bivšu suprugu.

"Najbolja stvar što sam napravia u ovih 15 godina je šta san te privaria, al sam nažalost napravia grešku šta san ponovno bia s tobom", piše u jednom dijelu poruke. Ivanišević je, piše Nacional, u porukama vrijeđao i bivšu suprugu, ali i njihovo dijete. 

Nacional je objavio i sadržaj sporazuma kojim su Tatjana i Goran 2012. godine regulirali međusobne odnose te imovinsko-pravna pitanja koja proizlaze iz zaključivanja braka. Taj su ugovor Tatjana i Goran potpisali 8. ožujka 2012. godine i ovjerili kod javne bilježnice u Rijeci. U ovom ugovoru u jednoj od stavki dogovoreno je i tko bi preuzeo brigu o njihovoj djeci u slučaju njihove smrti.  Iz dokumenta koji je u posjedu Nacionala Goran Ivanišević obvezuje se posebnim ugovorom prenijeti na tadašnju suprugu Tatjanu Dragović prava koja proizlaze iz Ugovora zaključenog s menadžerom Ionom Tiriacom.

VEZANI ČLANCI

Isto tako, Ivanišević se obvezuje svoju godišnju zaradu, koja preostane nakon podmirivanja poreza, dijeliti s Tatjanom u omjeru od 50:50 posto na način da se po isteku godine i podmirivanja poreza obvezuje isplatiti Tatjani Dragović pola svoje godišnje zarade, umanjene za plaćene poreze. Iz ugovora je vidljivo i kako je na tadašnju suprugu prenio i dionice Karlovačke banke nominalne vrijednosti 4,5 milijuna kuna u cijelosti, bez naknade i ugovorom je utvrđeno i kako se dijeli zarada u slučaju da Tatjana odluči prodati dionice. Sporazum utvrđuje i da je Tatjana Dragović upisana kao vlasnica nekretnina te da posjeduje stan od 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu koji je, prema informacijama iz ovog ugovora, kupila 2004. godine od Pere Lozice. Također posjeduje i stan od 434 kvadrata na Radničkoj cesti u Zagrebu te na toj istoj adresi ima i četiri garažna mjesta. Prema ugovoru koji objavljuje Nacional, Tatjana se također obvezala u roku od osam dana dati pola zarade od prodaje spomenutih nekretnina Goranu Ivaniševiću, a nakon što se podmiri hipoteka.

Ivanišević je 13. siječnja 2023. godine tužio Tatjanu zbog isplate duga. Optužio ju je da je sa zajedničkog računa u Monte Carlu tijekom gotovo šest godina – preciznije od rujna 2015. do travnja 2021. godine – od njega posudila 2.9 milijuna eura u različitim valutama.

VIDEO Tatjana i Goran preživjeli su preljub i vjenčali se nakon 10 godina, a onda se sve raspalo

Komentara 4

LE
Levanto
12:12 27.10.2023.

E Gorane, Gorane. Koja si ti mona.

PA
pavlov
13:34 27.10.2023.

A Gogo je prepisao svu imovinu na PVC-Manekenku, jer mu je prijetila ovrha, tj ostali bi bez tih nekretnina.... Mislio je biti poduzetnik, otvarao razno razne firme, tražio kredite, a u tom slučaju ili imaš neki super poslovni plan ili ti banka traži plombu na imovinu firme, ako je ista ima i zanimljiva im je, ili ako nemaš ništa od toga, traže te da potpišeš osobnu zadužnicu.... Na daju ti kredit, zato što si Goran Ivaniševič ili na lijepe oči..... Ako nemaš dobar kreditni score, nemali se puta i fiducija potpisuje....

Avatar Bill Carson
Bill Carson
17:03 27.10.2023.

Ako je sam prepisao imovinu na nju sada ne može plakati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije