Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na društvenim mrežama

Tatjana Dragović javila se prvi put nakon što su u javnost izašli detalji sudske drame s Ivaniševićem

Zagreb: Goran i Tatjana na tradicionalnom Kid's dayu PBZ Indoorsa
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/20
26.10.2023.
u 17:11

Tatjana se nije pojavljivala u javnosti, a činilo se i da je odlučila uzeti pauzu i od društvenih mreža na kojima je dosad bila vrlo aktivna. Ipak, jutros se oglasila na Instagramu, no ne kako bi komentirala cijelu situaciju zbog koje je već danima jedna od glavnih tema domaćih medija, već je podijelila snimku s kanala 'Meditation Secrets'.

Poduzetnica i bivša manekenka Tatjana Dragović nije se oglašavala na društvenim mrežama više od tjedan dana nakon što su u javnost izašli detalji njenog odnosa s bivšim suprugom, našim proslavljenim tenisačem Goranom Ivaniševićem, te tužbi protiv nje i njihove kćeri A.I. Tatjana se nije pojavljivala u javnosti, a činilo se i da je odlučila uzeti pauzu i od društvenih mreža na kojima je dosad bila vrlo aktivna. Ipak, jutros se oglasila na Instagramu, no ne kako bi komentirala cijelu situaciju zbog koje je već danima jedna od glavnih tema domaćih medija, već je podijelila snimku s kanala 'Meditation Secrets'

'Nitko se ne mijenja dok ne promijeni svoju energiju, a kad promijenite svoju energiju mijenjate svoj život. Nemojte očekivati da se išta u vašim životima mijenja ako vaše okruženje kontrolira vaše osjećaje i misli, odnosno ako vaše okruženje kontrolira kako se osjećate i razmišljate. Pitat ću zašto ste tako uzrujani. Odgovor je zato što me ta osoba uzrujava. Ono što zapravo govorite jest da ta osoba kontrolira vaše osjećaje i misli, što znači da ste žrtva svog okruženja. Okrenite to i shvatit ćete da vaši osjećaji i misli kontroliraju okolinu i počet ćete vidjeti vaš efekt na okolinu. Manje ćete reagirati na ljude u svom životu jer ćete biti svjesni da vas to vraća u položaj žrtve. Kad ugledate da vi kreirate rezultate u svom životu, više ćete vjerovati da ste kreator svog života, a manje žrtva svog života. Kažem vam, što više to prakticirate, to ćete bolji biti u tome', riječi su Joea Dispenze, autora bestselera, koje je Dragović odlučila podijeliti sa svojim pratiteljima na Instagram Storyju

VIDEO Tatjana i Goran preživjeli su preljub i vjenčali se nakon 10 godina, a onda se sve raspalo

Podsjetimo, Goran je početkom tjedna na društvenim mrežama otkrio da od bivše supruge traži novac koji je zaradio prije i nakon braka. Objavu su prenijeli svi domaći mediji, a nakon toga ju je umirovljeni tenisač obrisao. O ovoj temi istraživao je i magazin Nacional koji je otkrio da je Ivanišević tužio suprugu u nekoliko navrata te da je sud Tatjani blokirao svu imovinu. Napisali su i kako je Goran pokrenuo više postupaka da bivšoj supruzi oduzme dio imovine koja joj je pripala na temelju njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma. Uz to, postupak je navodno pokrenuo i protiv kćeri A. I. te traži polovicu stana koji joj je darovala Tatjana.

Nacional je potom objavio i sadržaj sporazuma kojim su Tatjana i Goran 2012. godine regulirali međusobne odnose te imovinsko-pravna pitanja koja proizlaze iz zaključivanja braka. Taj su ugovor Tatjana i Goran potpisali 8. ožujka 2012. godine i ovjerili kod javne bilježnice u Rijeci. U ovom ugovoru u jednoj od stavki dogovoreno je i tko bi preuzeo brigu o njihovoj djeci u slučaju njihove smrti.  Iz dokumenta koji je u posjedu Nacionala Goran Ivanišević se obvezuje posebnim ugovorom prenijeti na tadašnju suprugu Tatjanu Dragović prava koja proizlaze iz Ugovora zaključenog s menadžerom Ionom Tiriacom.

GALERIJA Goran Ivanišević je Tatjanu prvi put vidio na naslovnici časopisa, zajedno su bili 17 godina

Zagreb: Goran i Tatjana na tradicionalnom Kid's dayu PBZ Indoorsa
1/30

Isto tako, Ivanišević se obvezuje svoju godišnju zaradu, koja preostane nakon podmirivanja poreza, dijeliti s Tatjanom u omjeru od 50%-50% na način da se po isteku godine i podmirivanju poreza obvezuje isplatiti Tatjani Dragović pola svoje godišnje zarade, umanjene za plaćene poreze. Iz ugovora je vidljivo i kako je na tadašnju suprugu prenio i dionice Karlovačke banke nominalne vrijednosti 4,5 milijuna kuna u cijelosti, bez naknade i ugovorom je utvrđeno i kako se dijeli zarada u slučaju da Tatjana odluči prodati dionice.
Sporazum utvrđuje i da je Tatjana Dragović upisana kao vlasnica nekretnina te da posjeduje stan od 210 kvadrata u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu koji je, prema informacijama iz ovog ugovora, kupila 2004. godine od Pere Lozice. Također posjeduje i stan od 434 kvadrata na Radničkoj cesti u Zagrebu te na toj istoj adresi ima i četiri garažna mjesta. Prema ugovoru koji objavljuje Nacional, Tatjana se također obvezala u roku od osam dana dati pola zarade od prodaje spomenutih nekretnina Goranu Ivaniševiću, a nakon što se podmiri hipoteka.
Ivanišević je 13. siječnja 2023. godine tužio Tatjanu zbog isplate duga. Optužio ju je da je sa zajedničkog računa u Monte Carlu tijekom gotovo šest godina – preciznije od rujna 2015. do travnja 2021. godine – od njega posudila 2.9 milijuna eura u različitim valutama.

– Pozajmice su vršene sa zajedničkog računa u Monte Carlu te s njegova računa u Zagrebačkoj banci. Tatjana Dragović se obvezala cijeli iznos vratiti do kraja 2021. godine, prema svojim mogućnostima. Međutim, Tatjana Dragović je do 8. ožujka 2021. vratila 454.538 eura – stoji u tužbi koju je tenisač podnio protiv bivše supruge, a piše Nacional.

– S danom 1. siječnja 2022. godine dospjelo dugovanje Tatjane Dragović iznosi 2,47 milijuna eura – stoji dalje.

Nacional piše kako je Ivanišević kao dokaz priložio Excel tablicu, potvrdu o prometu po računima otvorenima u banci u Monte Carlu i Zagrebačkoj banci te ispis WhatsApp poruka. Zato što mu bivša supruga nije vratila posuđeni novac, Goran sudskim putem traži da mu ga vrati s kamatama, stoji u tužbi.

VIDEO Objavljene nove poruke Ivaniševića bivšoj supruzi:  'Najbolje šta sam napravia je šta san te privaria'

Komentara 15

Avatar PopSpira
PopSpira
20:32 26.10.2023.

Zar je moguće da inteligntna žena citira tamo nekoga iz svjeta općem puku nepoznatog autora Jel moguće da njezin intelekt nije u stanju napisati nešto suvislo iz opusa njenih umnih i čulni spsobnosti!!! Džabe si krečila manekenske piste a da nisi bar postala član MENSE.

KO
Kološanin
22:36 26.10.2023.

Kako bi "detalji njenog života s bivšim suprugom izišli u javnost" da ih gospođa Dragović nije doturila javnosti preko Nacionala.

BR
Brankko
21:28 26.10.2023.

Moram najširu javnost obavijestiti da nisam pratio događanja u toj drami i da ne namjeravam to činiti ni dalje. Eto, da se i moj anonimni glasak čuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije