Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BRUKETA PIŠE ZA VEČERNJI

Tajna velikog uspjeha Adventa u Zagrebu je idealan spoj centralne Europe i mediteranskog života na ulici

04.12.2022.
u 16:00

Ovogodišnji Advent dokaz je kako se priča iz godine u godinu sve više razvija te okuplja sve veći broj vrhunskih chefova, dizajnera i kreativca koji su ovu priču učinili prepoznatljivom i jedinstvenom, a koja može poslužiti i ostalim gradovima u Hrvatskoj kako bi svoju turističku ponudu proširili na cijelu godinu, što je uz našu povoljnu, mediteransku klimu itekako veliki plus kada je riječ o privlačenju turista. No vratimo se na naš Zagreb. Zagreb, koji je idealni spoj centralne Europe i Mediterana, jer duša ovog grada je na ulici gdje se svi okupljaju, što mu daje poseban šarm. Kako bi postao još prepoznatljivi, zagrebački advent u budućnosti bi mogao predstaviti i specifičan dizajn kućica gdje se uz sve maštovitiju i raznolikiju gastronomsku ponudu mogu kupiti i proizvodi zagrebačkih obrtnika.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:24 09.12.2022.

Ovogodišnji advent u Zagrebu sigurno nije nešto što zavređuje veliku pažnju i za sve koji se sjećaju prijašnjih adventa mislim da je veliko razočarenje. Obišao sam donjogradska adventska događanja i ne mogu vjerovati da je to dobilo takvu verliku pompupu i priču. Teško da itko tko to vidi, a obišao je nešto od adventa u Europi može puno lijepoga reći za Zagrebački. Skoro pa ništa. Ponoviti ću samo eda gornjogradski dio nisam vidio. Bogovićeva, Cvjetni trg, Kod uspinjače, kod HNK apsolutno ništa, na samom glavnom trgu tek nešto na centralnom dijelu, ali to više izgleda kao mjesto gdje se prodaju božična drvca nego kao nešto što ima veze sa adventskim događanjima. Ovo što sam spomenuo su centralne lokacije u gradu koje su bile neozaobilazan dio adventskih događanja, a sada baš ništa. Zanima me čemu toliko priče i pompe oko nečega čega u stvari skoro pa i nema . Oni koji nisu vidjeli advente ranbije u Zagrebu misliti će da sam zlonamjeran, ali ovi drugi vjerojatno baš i ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?