Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leona Paraminski

Svoje ću potomke podizati da budu kreativci, a ne nasilnici

\'16.11.2010., Zagreb - U kinu Tuskanac odrzana je press konferencija ususret Drugom festivalu o pravima djece. Leona Paraminski Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
16.11.2010.
u 19:07

Leona Paraminski postala je domaćica Festivala o pravima djece. Glumica je UNICEF-ovu titulu preuzela od kolege Leona Lučeva i njome je, tvrdi, jako počašćena.

Leona Paraminski domaćica je Festivala o pravima djece koji će se o 18. do 21. studenoga održavati u kinima CineStar u Zagrebu, Šibeniku, Rijeci i Zadru. A filmovi, izložbe i druga vizualna djela koja su stvorila djeca govorit će o dječjim pravima na slobodu izražavanja, igru, život, kvalitetno obrazovanje, rekreaciju i mnoga druga prava – u posljednje vrijeme pomalo i zanemarena.

– Bit ću na projekcijama i pogledati što su to mališani napravili – kazala je Leona, kojoj je UNICEF-ovu titulu domaćice festivala predao glumac Leon Lučev. – Jako sam počašćena. Ako bude trebalo, putovat ću i po svijetu i pomagati. Revolucionar sam i borac. Boli me nepravda – veli glumica. U želji da pomaže, ovo joj je prvi korak. Festival je, kaže Leona, jako važan za mladež koja će, bude li više stvarala, manje razmišljati o nasilju:
– Živimo u strašnom, zatvorenom društvu koje se više ne može nazvati demokratskim. I klinci to osjećaju! Bilo da imaju osam, dvanaest ili 18 godina znaju da nešto ne valja. Ne bave se sobom, nego televizijom, showovima, novinama i kompjutorima. Imaju veći pristup informacijama, ali nitko im ih ne razdvaja na dobre i loše – kazala je 31-godišnjakinja te se prisjetila svoga djetinjstva.

– Glumila sam, recitirala, pjevala i trenirala karate. Roditelji su me pustili da budem što želim pa sam izrasla u osobu koja misli i radi ono u čemu se pronalazi – kazala je te upozorila roditelje da svojim frustracijama od dobre ne naprave problematičnu djecu.
– Pokušajte ih usmjeriti na dobar put. Kreativnost je način da izraze osjećaje i to nemojte sputavati. Inače će postati agresivni. To ću pravilo i ja primijeniti na svojoj djeci – otkriva glumica.

Komentara 2

KA
Karla
10:34 17.11.2010.

Draga Leona, već davno sam pročitala tvoju izjavu da želiš što prije biti majka. Sad ti je već 31. Nemoj zbog karijere propustiti ono najljepše i najvrednije u životu. Razveseli nas kakvim lijepim i dobrim klincima!

MA
mare0801
13:38 17.11.2010.

prvo rodi,pa ćemo onda o metodama odgoja.I ja sam ih odgajala kao kreativce i individualce,pa sad imam dvoje histeričnih tinejdžera koji misle da su najpametniji na svijetu.Ma obožavam ja njih,ali će me dotući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije