Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvojila europu

Šveđanka Loreen pobjednica Eurosonga, Srbija treća

loreen
DPA/Pixsell
27.05.2012.
u 00:26

Atraktivna Loreen s pjesmom Euphoria pomela je konkurenciju u ovogodišnjem finalu 57. Eurosonga održanog u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

Švedska je pobjednica ovogodišnjeg 57. Eurosonga. Kao što su kladionice i predviđale proteklog tjedna, atraktivna 28-godišnja Loreen, Šveđanka marokanskih korijena sa svojom pjesmom 'Euphoria' doslovno je pomela konkurenciju u sinoćnjem finalu odražanom u Kristalnoj dvorani u Bakuu.

Švedskoj je ovo ukupno peta pobjeda na Eurosongu, jedna je od naujspješnijih zemalja na ovom natjecanju. Švedska je vodila već od prve minute glasovanja, dok su se za drugo mjesto u napetoj završici nadmetale Srbija i Rusija. Više sreće sinoć u glavnom gradu Azerbajdžana imale su simpatične ruske babuške odnosno etno pop bend "Buranovske babuške" sa svojom pjesmom 'Party for everybody osvojivši drugo mjesto'.

Na trećem mjestu slavila je Srbija koju je ove godine predstavljao Željko Joksimović s pjesmom 'Ljubav nije stvar'. Hrvatska je najveći broj bodova dala upravo Srbiji, dok smo deset dali Bosni i Hercegovini koju je predstavlja Maya Sar. 

Prošlogodišnji pobjednik Azerbajdžan našao se ove godine na visokom četvrtom mjestu. Makedonska predstavnica Kaliopi osvojila je 12 mjesto, a Bosna i Hercegovina 18.

Ovdje pogledajte pobjednički nastup

Komentara 112

DU
Deleted user
13:19 27.05.2012.

Očekivano, posebno me veseli visok plasman simpatičnih bakica )))

VE
velikazmija
06:27 27.05.2012.

zar je kod nas i žiri pro srpski strava u kojoj bojnoj je taj žiri bio -rećićete kakve veze ima rat i glazba --imate pravo vidite i kumrovac i slavlje onih koji su nas htijeli potamaniti do jednog --

KO
komsija9
16:57 27.05.2012.

Ne vidim zbog cega tolika frustracija kod pojedinih komentara. Smeta vam naslov, smeta vam sto Srbija nije dala isto toliko poena Bosni koliko je dobila, itd. Ukratko, naslov je verovatno takav jer puno ljudi poreklom iz Srbije posecuje ovu stranicuu ili zivi u Hrvatskoj, a pritom smo susedne drzave. Gde je tu problem? Trece mesto na Evroviziji je ipak uspeh, kakvo god takmicenje to bilo. Drugo, uglavnom se glasa po \"blokovima\", znaci recimo Rusija ili Ukrajina dobijaju poene od bivsih Sovjetskih i baltickih republika, na Balkanu vazi isto to iz prostog razloga jer puno Srba zivi u Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i obrnuto. Nemojte toliko de se uzrujavate, pa nisu ovo politicki izbori, pesme su u pitanju. Ziveli! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije