Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera specijala Sherlock

Sve što napišem obrišem jer je smeće pa pokušam opet

Picture Shows:  MARTIN FREEMAN as John Watson and BENEDICT CUMBERBATCH as Sherlock Holmes
Foto: bbc
18.12.2015.
u 08:22

Premijera je specijala 1. siječnja u 22 sata, a kod nas ćemo ga u isto vrijeme pratiti na Pickboxu te u sklopu Pickbox paketa na MAXtv-u

Nije teško dokučiti zašto hvaljene strane dramske serije na domaćim TV programima uglavnom dobiju sulud kasnonoćni termin. Dok dođu na red za prikazivanje, domaća publika već se nekako snašla pa ih je pogledala i gledanost bi im u udarnom terminu bila mala do zanemariva. Zato vijest da se nećemo morati snalaziti kako bismo premijerno pogledali specijal BBC-jeva Sherlocka zvuči još bolje.

Kavalir koji se klanja ženama

Karizmatični detektiv kojeg glumi jedan od najpoželjnijih Britanaca današnjice Benedict Cumberbatch vraća se 1. siječnja u 22 sata, a svjetsku premijeru Sherlocka pratit ćemo na Pickboxu te u sklopu Pickbox paketa na MAXtv-u. Pustolovina o modernom Sherlocku osvojila je sedam Emmyja i 12 BAFTA-inih nagrada te je jedna od najgledanijih BBC-jevih drama u posljednjih deset godina. Samo u Kini prati je 90 milijuna obožavatelja, a kako nastaje tako uspješna serija te zašto se Sherlock i Watson (Martin Freeman) u specijalu vraćaju u 19. stoljeće, ispričao nam je scenarist i producent Stephen Moffat, poznat i po radu na seriji "Dr. Who".

– Uvijek smo se šalili kako bi ga bilo dobro vratiti u originalno viktorijansko okružje, iako zapravo nema razlika između viktorijanskog i modernog Sherlocka. Kada smo Sherlocka doveli u moderno vrijeme, već smo pisali tako da uvelike odgovara originalnom Sherlocku, a najveća je razlika u tome što viktorijanski Sherlock živi u puno formalnijem vremenskom periodu, u kojem su fine manire na cijeni. Nije hrabar i bezobrazan kao moderni. Ali on sam po sebi nije radikalno drugačiji, lako ćete prepoznati Benedictova Sherlocka iako ima zalizanu kosu i ogrtač na sebi, kaže nam Moffat. U novogodišnjem nastavku omiljenog je detektiva poslao u 1895. godinu i svijet parnih vlakova, kočija, gospode koja nosi frakove i klanja se damama na ulici, a s Watsonom je u potrazi za duhom mladenke koja je počinila samoubojstvo. Zvuči uzbudljivo i mračno pa Moffata pitamo da nam približi svoj način rada.

Ne vjerujte internetu

– Očaj, plakanje... Uobičajene stvari (smijeh). Odlazim ujutro u ured na posao i ostajem tamo do večeri. Onda sjednem i pišem, potom sve brišem jer je smeće, a onda pokušavam opet. Nema misterije i magije, iza svega što stvorim stoji puno rada. I plakanje – odgovara nam tvorac modernog Sherlocka, inače Doyleov veliki obožavatelj koji Sherlockovu veliku popularnost pripisuje privlačnosti njegova karaktera. – Uživamo u njegovu načinu govora, inteligenciji koju demonstrira na osebujan način, fascinaciji nečim, iskrenom i angažiranom prijateljstvu s Watsonom...

Četvrtu sezonu serije gledat ćemo tek 2017. a Moffat već najavljuje u njoj puno opasnosti, oduševljenja i uzbuđenja. Valjda to neće biti i zadnja sezona? – Ne vjerujte svemu što piše na internetu – odmahuje rukom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije