Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadovoljština

Susan Boyle s tri rekorda ulazi u Guinnessa za 2011. godinu

susan
AFP/Pixsell
19.09.2010.
u 21:05

Premoćni rekordi s YouTubea od 2,5 milijuna pregleda u prva 72 sata, 103 milijuna u devet dana i 120 milijuna u 2009. godini Guinnessova komisija nije uzela u obzir.

Škotska samouka pjevačica Susan Boyle nije pobijedila 24. svibnja u finalu izbora “Britanski supertalent” - tko još zna za uličnu plesnu skupinu Diversity, koja je pobijedila zahvaljujući prevazi žirija? Sve ostalo nakon tog nastupa za Susan bio je put popločan zlatnim pločama. Svaki joj je nastup mala senzacija za publiku, a posljednji pred papom Benediktom XVI. prošlog četvrtka u Glasgowu oduševio je nju samu, kao pripadnicu katoličke manjine.

Prvog tjedna 411.820 CD-a

Jučer je objavljeno da su tri njena postignuća svjetski rekordi koji će biti zapisani u Guinnessovoj knjizi za 2011. godinu:

Struka je i dalje ne voli

– Sa 411.820 CD-a “I Dreamed a Dream” prodanih samo u prvom tjednu, to je najbrže prodavani album britanske izvođačice

– Najuspješnija prodaja prvog albuma u Velikoj Britaniji s više od 1,6 milijuna primjeraka, od ukupno više od 9 milijuna

– Sa 48 godina (rođena je 1. travnja 1961.) ona je najstariji izvođač koji je s prvim albumom zasjeo na vrhove top-ljestvica Velike Britanije i SAD-a, čime je srušila rekord tada 35-godišnje Jane McDonald iz 1998. godine.

Premoćni rekordi s YouTubea od 2,5 milijuna pregleda u prva 72 sata, 103 milijuna u devet dana i 120 milijuna u 2009. godini Guinnessova komisija nije uzela u obzir. Fantastično je koliko sama “izvođačka struka” ne želi Susan Boyle u svom svijetu. Unatoč silnim nakladama izbacili su je iz konkurencije i za Grammy i britanski ekvivalent BAFTA, iako je spasila godinu neinspirativnoj glazbenoj industriji.

Sama Susan Boyle, unatoč svim svjetlima reflektora kojima je obasjavana, oduševljena je uvrštenjem u Guinnessove rekorde!

Komentara 1

DA
danebi
11:51 04.10.2010.

Da barem nije takva fraca...brrrr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije