Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužne sudbine natjecatelja

Survivor je za njih mačji kašalj: Prošli kroz pakao droge, bolest, gubitke najdražih i život u sekti

Foto: Nova TV
1/10
24.04.2023.
u 07:45

Natjecatelji aktualne sezone Survivora koja se emitira na Novoj TV progovorili su o svojim tragičnim sudbinama i brojnim gledateljima natjerali suze na oči

Kad se ne natječu, članovi timova međusobno često razgovaraju o svojim životima izvan showa. Tako se Nora nedavno u potpunosti otvorila Filipu i u intimnom razgovoru ispričala traumatične događaje koji su obilježili njezin život. „Mama je bila ovisnica o drogi, od svoje 13. ili 14. godine. Kada je upoznala mog tatu, prestala je s tim. Dok je bila trudna, bila je čista. Kada sam imala tri godine, moji su se rastali, jer je ona opet krenula u drogeraške vode“, započela je Nora, a to je bio samo početak tragičnih zbivanja koja su joj, priznaje, ostavila brojne ožiljke na srcu. Nora je priznala i da je odrasla u sekti i da joj je majka umrla od predoziranja te da je zbog svega htjela i sebi oduzeti život. 

– Živjela sam s 30-40 ljudi. Život u sekti mi je bio normalan, s obzirom na to da je to jedini način života za koji sam znala. Kasnije sam shvatila da su nerealni ti načini, da kontriraju načinu na koji želim živjeti. Susretala sam se s tim da članovi zajednice govore da su svi moji prijatelji iz škole demoni. Živjela sam u malom selu i išla u školu u malom gradu i svi su znali odakle dolazim. Često sam se susretala s tim da me nazivaju sektašica i po pogledima se vidjelo da ni roditeljima ni djeci ne odgovara što sam u njihovu društvu. Tijekom osnovne škole proživljavala sam dug period maltretiranja – ispričala je.

Za vrijeme srednje škole Nora se preselila u Švicarsku kamo je njezina majka otišla zbog liječenja od ovisnosti, a s vremenom se ponovno udala i dobila drugo dijete.

– Na kraju je umrla od predoziranja, u istom stanu gdje smo bili brat i ja. Zadnji trenutak s njom je bio kada smo bili na zajedničkoj večeri… Cijeli taj dan mi je u polusjećanju. Sjećam se da me očuh probudio oko pet ujutro i rekao da moramo ići u bolnicu pozdraviti se s mamom, da će joj isključiti aparate, jer su joj svi organi otkazali – prisjetila se Nora. Majčina smrt toliko ju je potresla da si je, priznaje, i sama pokušala oduzeti život.

– Godinu dana nakon mamine smrti imala sam totalni mentalni slom. Otrčala sam na njezin grob s nožem u ruci i govorila da ću se ubiti. Zaustavila me prijateljica koju je pozvao moj očuh – priznala je.

Foto: Nova TV

No, njezinoj tužnoj životnoj priči ni tu nije bio kraj jer je prije godinu dana u sedmom mjesecu trudnoće izgubila dijete.

– Beba je rođena živa, ali nisam imala prilike vidjeti je ni držati u rukama, samo sam čula njezin plač. Idući dan su mi javili da je beba umrla zbog srčane mane. Trudan si, osjećaš udarce, pripremili smo sobu, iščekuješ, pripremaš se za sasvim neki drugi život i to onda sve nestane preko noći – ispričala je Filipu koji joj je rekao kako mu je ona velika inspiracija. 

Svoju tužnu priču ispričao je i novi natjecatelj Luka Jovanović Kalu.

– Ispričat ću vam priču za koju ne zna mnogo ljudi, pa čak ni oni koji su mi bliski, ali smatram da je sad trenutak da priču podijelim s vama. Htio sam se profesionalno baviti snowboardom i postati instruktor. Imao sam djevojku i ostala su mi dva ispita. Sve se činilo kao da život ide mirnim tokom. Prijavio sam se za prvi Survivor za koji na kraju nisam pozvan – započeo je Luka a onda je kroz suze govorio o bolesti.

– Neposredno prije emitiranje sezone doznao sam da bolujem od raka testisa. Nisam mogao završiti s ta dva ispita koja su mi ostala, nisam mogao nastaviti s treninzima, cijeli život mi je stao. Preselio sam se iz Beograda natrag u Kostolac, gdje sam i odrastao, i tu je krenula neka moja borba. Kao što je ljudima iz prošle sezone trajao njihov Survivor, trajao je i moj survivor. Cijelo vrijeme imao sam u glavi potrebu da izađem iz toga kao pobjednik i da budem ljudima inspiracija -  rekao je Luka.

Foto: Nova TV

S čime se sve susreo u životu među prvima je otvoreno progovorio Lazar Dimitrijević. On je Mariji rekao da su dvojica njegove starije braće bili ovisnici o narkoticima. Taj period ga je, kako je priznao, naučio teškim životnim lekcijama, ali i usmjerio na to da „napravi svoj put“.

– Niko ne zna kako je došlo do toga da sam sada stabilan i sretan. Imam dva starija brata, jedan je 91. godište, jedan je 95. godište, ja sam za njih bio jako vezan. Zovu se Bora i Kosta. Ali, oni su prolazili kroz loše periode života, ovisnosti, droge, svega toga. Obiteljski smo išli na liječenje. Danas, kada bih nekome rekao, ne bi nitko ni pomislio to – rekao je Lazar u Survivoru. Otkrio je i kako su izgledale obiteljske terapije na koje su išli osam tjedana.

– Išli smo u Paunovu na Banjici, gdje smo se okupljali s ostalim obiteljima koje imaju probleme bilo koje vrste ovisnosti. Bili smo tamo sedam, osam tjedana dok se to ne završi i dok nam ne daju odobrenje da napustimo liječenje – rekao je Lazar.

– Najsmješnija scena je bila kada smo otišli na to liječenje zbog srednjeg brata koji je bio veliki problem, a stariji brat je rekao da on to isto radi, ali da to nitko ne zna. Ja sam htio da proživim tu priču, doživio sam dno dna, ali iz toga sam prosperirao. Iskustvo moje braće je bilo takvo da sam izvukao što je dobro, gdje su oni pogriješili, znam što je dobro – konstatirao je Lazar.

Foto: Nova TV

Marija Dimitrović, koja je razgovarala s njim, podijelila je sličnu priču, rekavši da također ima dva starija brata, a da se jedan od njih drogirao. „Slično sam i ja imala. Dva starija brata, ovaj najstariji je krenuo pogrešnim putem, ovaj srednji brat mrzi taj život, a ja sam isto htjela proći kroz to, bili smo bliski, ja sam pošla kroz to. Na sve načine sam pokušavala sve i svašta, ali sam se onda okrenula…“, ispričala je Marija.

Foto: Nova TV

Nakon Lazara i Marije, dušu je otvorila i Anja Andrejić. Ona je ispričala da je njena mama oboljela od leukemije kada je Anja imala samo 11 godina, a cijeli period je na njoj ostavio veliki trag.

– Meni je mama bila bolesna od leukemije. Brat i ja smo bili mali, a oboje smo prvi put primijetili da nešto nije u redu  kada je počela postepeno gubiti kosu. Nismo baš bili svjesni svega, oni su pokušali da nas čuvaju od svega. Neke slike su mi ostale urezane u pamćenje, ona je naglo krenula da se mijenja, a kako su mi moji prepričavali, znam da su joj davali baš male šanse da preživi. Međutim nisu odustajali. Onda su otišli u Njemačku i tamo se liječila oko godinu dana. Dok je bila tamo, naravno da nam je falila, živjeli smo s ujakom i bakom. Iako smo bili mali, bili smo svjesni da nešto nije kako treba. Sve to vuče neke druge stvari, jako težak period za sve nas – iskrena je bila Anja.

VIDEO Glazbenik iznenadio priznanjem: 'Radim u fast foodu i perem podove kako bih mogao platiti režije'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije