Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubijen 1996. godine

Strani mediji pišu: Policija uhitila muškarca povezanog s ubojstvom Tupaca Shakura

Foto: Profimedia
29.09.2023.
u 19:26

Shakur je ranjen u pucnjavi iz jurećeg automobila 7. rujna 1996. godine te je umro u bolnici šest dana poslije u dobi od 25 godina.

Policija u Las Vegasu uhitila je muškarca pod sumnjom da je pucao u hip hop zvijezdu Tupaca Shakura, koji je prije gotovo tri desetljeća ubijen u tom gradu, izvještava agencija Associated Press u petak, navodeći neimenovane izvore.

Duane "Keffe D" Davis uhićen je u petak ujutro, iako točna optužba ili optužbe nisu otkrivene u ovom trenutku, prema izvješću AP-a, koji je rekao da se optužnica očekuje kasnije u petak.

Davis kao ni njegovi pravni predstavnici nisu bili dostupni za komentar.

Shakur je ranjen u pucnjavi iz jurećeg automobila 7. rujna 1996. godine te je umro u bolnici šest dana poslije u dobi od 25 godina.

U intervjuima i svojim memoarima iz 2019. godine "Compton Street Legend", Davis je opisao svoje djelovanje u bandi South Side Compton Crips i priznao da je bio u Cadillacu iz kojeg je eruptirala paljba tijekom pucnjave.

VEZANI ČLANCI:

Shakur je bio nagrađivani reper, aktivist i glumac koji je prodao više od 75 milijuna nosača zvuka diljem svijeta.

Unatoč brojnim istragama policije Las Vegasa i Los Angelesa, kao i saveznih policijskih agencija, nitko dosad nije bio uhićen za njegovo ubojstvo.

Međutim, policija je proteklih mjeseci ponovno iskazala interes za ubojstvo Shakura.

U srpnju, policija je zaplijenila 40-kalibarske patrone, računala, fotografije i druge materijale iz doma člana bande koji je rekao da je bio u autu iz kojeg su ispaljeni smrtonosni meci 1996. godine.

GALERIJA Atraktivna zvijezda 'Spasilačke službe' izgled je uništila ovisnošću, sad je neprepoznatljiva

1/16

Policija je pretražila Davisov dom u Hendersonu u Nevadi u srpnju, koristeći nalog koji im je omogućio zapljenu materijala povezanih s pucnjavom, a koji je odobrila sutkinja okruga County Jacqueline M. Bluth.

Davis je također rekao da je on ujak Orlanda Andersona, još jednog člana Cripsa koji je ranije bio  identificiran kao sumnjivac u ubojstvu Shakura i koji je također bio u Cadillacu uz dvojicu muškaraca one noći. Anderson je ubijen u obračunu bandi u Comptonu godinu i pol dana nakon Shakurove smrti.

VIDEO Cher (77) potvrdila da je ponovno u vezi s 40 godina mlađim dečkom

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
19:49 29.09.2023.

2Pac nije preminuo, ubijen je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije