Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masterchef

Strane zvijezde vole prepelice, a naši predsjednici običnu ribu

žiri
Nova TV
25.03.2011.
u 23:00

– Od kandidata očekujem što i od svojih kuhara: rad i zalaganje, maštovitost i poštovanje namirnica i kuhinje – objašnjava Janković, koji nije mogao skriti ljutnju kada je u smeću jednog od kandidata našao povrće koje mu je bilo višak.

Dvadeset kandidata koji su pokazivali kreativnost za štednjakom, trudili se, bili predani i pokazali volju za učenjem dobili su odobrenje Tomislava Gretića i Mate Jankovića za prolaz među 20 jer to su vrline koje su ova dvojica uglednih kuhara tražila od natjecatelja “Masterchefa” na Novoj TV.

Pačja prsa za Giulianija

– Od kandidata očekujem što i od svojih kuhara: rad i zalaganje, maštovitost i poštovanje namirnica i kuhinje – objašnjava Janković, koji nije mogao skriti ljutnju kada je u smeću jednog od kandidata našao povrće koje mu je bilo višak. Kuharima amaterima nisu mogli progledati kroz prste zbog presoljene ili nedovoljno slane hrane, no i sami su na početku karijere imali gafova.

– Ne mogu se sjetiti nekog specifičnog gafa, ali sigurno mi je nešto izgorjelo ili je ostalo sirovo. To su neizbježne pojave i ako vam kuhar kaže da nikad nije pogriješio, nemojte mu vjerovati – priznaje Tomislav, na što Mate dodaje da nikada neće zaboraviti kako je umjesto soli u riblji veloute stavio šećer. Janković je posve slučajno završio među loncima i tanjurima jer mu je želja bila upisati pomorsku školu, ali na nagovor obiteljskog prijatelja promijenio je odluku i nije požalio jer je zahvaljujući kuhači proputovao svijet i kuhao za Catherine Zetu Jones, Michaela Douglasa, newyorškoga gradonačelnika Giulianija i brojne druge.

– Svi su bili jednostavni i bez posebnih zahtjeva. Recimo da sam primijetio da slavni vole jesti patke i prepelice. Sjećam se da za Giulianija pripremao pačja prsa kuhana u vakuumu – otkriva Janković, koji je kuhao i za sve naše predsjednike, i to jednostavna klasična riblja jela.

Posveta Bona Voxa

Impresivan je i popis poznatih imena koja su zalazila u ciriški hotel Dolder Grand u kojem je kuhao Tomislav.

– Rolling Stones, Sting, U2, Depeche Mode, Bill Clinton i Tina Turner bili su gosti hotela, nisu bili komplicirani i jeli su jela iz restoranske ponude – prisjeća se Gretić. Njemu je u posebnom sjećanju ostao Bono Vox iz U2 s kojim je i malo pročavrljao.

– Najdraži mi je trenutak kratak razgovor s Bonom. Malo se izgubio u hotelu i sreli smo se na hodniku. Još uvijek doma imam kuharsku kapu s njegovom posvetom – kaže Tomislav.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar pahor
pahor
07:39 26.03.2011.

Koji umišljeni žiri,pokupili pamet cijelog svijeta.

DU
Deleted user
07:33 26.03.2011.

Ivana, zašto ne ovakav naslov članka: Naši predsjednici vole ribu, a strane zvijezde obične prepelice.

MA
mare0801
07:37 26.03.2011.

nisam vjerovala da će emisija biti tako zanimljiva,a oni na visini zadatka.Kritike su im odmjerene i konstruktivne i čini se da zaista prolaze dalje oni koji zaslužuju,ne samo kreativci nego i oni koji su brzi i spretni,,jer će im i to jako trebati.Svi koji rade u kuhinji znaju da je to kaos i vrlo stresno,a oni koji ne vjeruju neka pročitaju \"dosije kuhinja\" i sve će im biti jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije