Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
časni ljudi

Stiže nagrađivana serija koja parira “Sulejmanu” i obiluje skandalima

časni ljudi
Foto: Promo
1/3
25.05.2014.
u 11:00

Kada je Bergüzar počela snimati “Časne ljude”, Halit je snimao “Sulejmana Veličanstvenog” koji je zbog povijesne tematike i basnoslovnih svota novca što su u njega utrošene imao puno pompozniju medijsku prezentaciju.

Za sve ljubitelje turskih serija stiže odlična vijest. Nova TV priprema pravu “sapuničarsku” poslasticu - uskoro kreću s prikazivanjem serije “Časni ljudi” koja se izvorno zove “Karadayi”. Serija se u Turskoj počela snimati još 2012. godine, a otkako je tamošnja televizijska kuća emitira, postala je prava senzacija. Uz sadržaj, gledatelje privlači i glumački ansambl na čelu kojeg su proslavljeni Kenan İmirzalıoğlu i Bergüzar Korel.

Radnja serije vraća nas u 70-e godine prošlog stoljeća i vrti se oko Mahira Kara (Kenan İmirzalıoğlu), mladića koji želi obraniti čast svoga oca, te sutkinje Feride Sadoglu (Bergüzar Korel). Zaplet kreće kada na dan Mahirova vjenčanja dolazi policija i želi ga odvesti na ispitivanje, ali tu uskače njegov otac Nazif (Çetin Tekindor), poznatiji kao Crni Ujak - Karadayi. Ne želi pokvariti svečani dan svoga sina i umjesto njega odlazi na ispitivanje, ali u prostorijama policije zatekne državnog tužitelja kako leži ubijen. Dok ga pokušava spasiti, dolaze policajci, pronalaze ga s nožem u ruci i otpužuju za ubojstvo. Obitelj Karda je u potpunom šoku, a dramatični zaplet nastaje kada saznaju da će sutkinja u slučaju biti mlada i ambiciozna Feride koja je poznata po svojoj nemilosrdnosti. Naravno, cijela ta priča ne bi bila toliko zanimljiva da se između borbenog Mahira i stroge Feride nije rodila nemoguća ljubavna priča.

Ljubavne intrige protagonista

Ako je vjerovati da će euforija koja vlada u Turskoj i drugim zemljama gdje se “Časni ljudi” prikazuju obuzeti i hrvatske gledatelje, Kenan i Bergüzar više neće biti Ezel i Šeherezada, nego Mahir i Ferida. Za ulogu u seriji Kenan se prošle godine okitio titulom najboljega glumca u Turskoj, a serija je osvojila više od 30 nagrada, između ostalog i onu za najbolju dramsku seriju.

Foto: Promo

O popularnosti i uspjehu najbolje govori i to što je uspjela dostići slavu najskuplje turske serije svih vremena, “Sulejmana Veličanstvenog” u kojoj je glavni glumac Halit Ergenç, Bergüzarin suprug. A kakvi bi to turski mediji, skloni senzacionalizmu, bili da upravo oko glavnih protagonista dviju najuspješnijih serija u Turskoj nisu ispleli priču.

Kada je Bergüzar počela snimati “Časne ljude”, Halit je snimao “Sulejmana Veličanstvenog” koji je zbog povijesne tematike i basnoslovnih svota novca što su u njega utrošene imao puno pompozniju medijsku prezentaciju. Lansirana je i priča da Halit ljubuje s tadašnjom Hurem, glumicom Meryem Uzerli, te da Bergüzar ne može podnijeti činjenicu da joj muž snima ljubavne scene pa ih je osobno dolazila nadgledati. Naravno, i Bergüzar i Halit su sve demantirali, ali nisu krili da im u braku nije sve bajno te da odlaze na razgovor bračnom terapeutu.

Opijati, policija i popularnost

A kada je krenulo snimanje “Karadaya”, nije bilo boljeg povoda da krenu glasine kako se lijepa Bergüzar svom suprugu osvećuje u zagrljaju zgodnog Kenana İmirzalıoğlua. No da je stvarnost drugačija, pokazalo je vrijeme, a Halit i Kenan su unatoč svim šuškanjima dobri prijatelji, što se potvrdilo i prošlog tjedna kada je Kenan došao na sprovod Ergençove majke.

Foto: Promo

Ali nije cijela priča o ljubavničkom odnosu glumaca bila jedini skandal vezan uz “Karadaye”. Prošlog ljeta Kenan je priveden na policiju zbog sumnje da je pripadnik narkokartela i da konzumira opijate, a producenti su se digli na noge i kalkulirali s njegovom eventualnom zamjenom za drugu sezonu.

Pokazalo se da je odluka da Kenana ostave u postavi bila isplativa jer je privođenje na policiju i šušur oko Kenanove neizvjesne sudbine samo pridonio popularnosti serije.

>> Nakon svih nedaća, izgleda spektakularno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije