Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmski kolovoz

Stiže film vjeran stripu: R. I. P. D. - agenti za počivale u miru

RIPD
03.08.2013.
u 18:00

Šerif Roy i detektiv Nick dio su specijalnog policijskog odreda čiji je zadatak privesti sve zle duše koje su se zamaskirale u ljudsko obličje i žele unijeti nemir i zlo među sve žive zemljane

Mike Richardson adaptirao je stripove za veliko platno u filmovima “Maska”, “Hellboy” i Hellboy2” nakon kojih je poželio i strip “R.I.P.D.” prilagoditi kinu. Učinio je to uz pomoć redatelja Roberta Schwentke i producenata Neala H. Moritza i Michaela Fottrella, a koliko je uspješno ekranizirao priču o agentima koji štite ljude od zlih preminulih duša, saznat ćemo ovog četvrtka kada film dolazi u naša kina.

Jeff Bridges i Ryan Reynolds glavne su zvijezde ove 3D akcijske avanture. Bridges glumi šerifa Roya Pulsifera koji je na čelu policijskih snaga koje prate monstruozne duše koje prerušene žive među ljudima. Njegov partner je mladi detektiv Nick Walker kojeg igra Reynolds; uz pomoć iskusnog šerifa Nickov zadatak je da očuva ravnotežu u svemiru i spriječi bijesne duše u namjeri da naprave kaos na Zemlji.

– Scenarij je doživio brojne promjene, ali najviše mi se sviđa što je vjeran stripu, glavnim zapletima, elementima raspleta… Koristi sve što je dio tragedije i ljubavne priče te zabavnog, šarmantnog filma – kaže Rynolds.

Njegov odnos sa starijim kolegom srž je cijele priče. Sve se neprekidno svodi na njihov međusobni odnos - filmaši su željeli ispričati priču o preminulom policajcu, u ovom slučaju Reynoldsu, i njegovu partneru veteranu, odnosno, Bridgesu. Kako se radnja odvija u nadnaravnom sjedištu R.I.P.D.-ja, koje gotovo da pluta u nebesima, bio je pravi izazov dočarati tu atmosferu.

Studijski set sastojao se zato od nekoliko različitih dijelova, a ekipa zadužena za scenografiju osmislila je verziju policijskih prostorija koje nalikuju onima s kraja 19. stoljeća. Kako članovi R.I.P.D.-ja ne moraju spavati, jesti, piti i uživati u udobnostima poput živih kolega, jer im je najvažnija učinkovitost posla, i interijer u kojem borave jednostavan je i nije zatrpan nepotrebnim sitnicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije