Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska redakcija

Sport je njihova strast, a neumorno razotkrivaju i brojne nepravilnosti u našem sportu

Foto: Nova TV
1/9
16.05.2018.
u 15:58

Ana-Marija Vuković, Anita Kajtazi Roth, Saša Lugonjić, Stipe Sladoljev, Vlado Boban i Milan Stjelja otkrivaju što čini dobrog sportskog novinara.

Sportska redakcija Nove TV u kojoj su Ana-Marija Vuković, Anita Kajtazi Roth, Saša Lugonjić, Stipe Sladoljev, Vlado Boban i Milan Stjelja nedavno su se okupili na snimanju novog televizijskog spota.

U pauzama od snimanja otkrili su i neke od tajni svog zanata – što čini dobrog sportskog novinara i koji je ključ izvrsnosti, ali i kakva je atmosfera u njihovoj redakciji.

Iza njih su brojna svjetska i domaća sportska događanja, reportaže, intervjui i javljanja uživo, kao i iscrpne analize i istraživanja. Uvijek su na pravom mjestu i u pravo vrijeme kako bi gledateljima donijeli najtočnije i najsvježije informacije, a uz to neumorno ukazuju na nedostatke u hrvatskom sportu i svojim radom žele doprinijeti njegovom poboljšanju.

„Ne bojimo se ničega, otvaramo vruće teme i to je ono što nas čini drugačijima“, kaže urednica Ana-Marija Vuković. Na pitanje što dobar sportski novinar treba imati i u čemu je ključ izvrsnosti u sportskom novinarstvu, Vlado Boban kaže kako „ljudi kod sportskog
novinarstva brkaju faktografsko znanje o sportu i znanje o poslu, a znanje o poslu je nešto sasvim drugo“, dok Stipe Sladoljev dodaje kako je to „praćenje sporta još i više nego što taj sport voliš.“

„Posao je vrlo dinamičan, vrlo je zahtjevan“, priča Ana-Marija Vuković, dok Milan Stjelja nadodaje kako jedan specifičan radni dan zapravo nema konkretan početak i kraj. „Sve ono što si radio do tada podloga je za ono što ćeš raditi sutra“, kaže. No, oko jednog se slažu svi, a to je da je za uspjeh najvažnija – strast prema sportu. „Ja stvarno mislim da ovaj posao ne možete raditi dobro ako nemate strast“, potvrđuje Saša Lugonjić.

Sport je za njih mnogo više od samog posla, kao što je sportska redakcija i mjesto gdje se druže.

„Ono što izlazi kao finalni proizvod ne bi moglo izgledati tako dobro da mi ne funkcioniramo kao ekipa – super“, kaže Ana-Marija Vuković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije